George Clooney

George Clooney

George Clooney
Oyuncu, Senarist, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 6.5.1961

Doğum Yeri: Kentucky, ABD

ABD'li yönetmen, yapımcı, senarist ve aktör. Tam adı George Timothy Clooney'dir.

3 yıl Kuzey Kentucky Üniversitesi'nde öğrenim gördükten sonra kuzeni Miguel Ferrer aracılığıyla aktörlüğe ilk adımını attı. Oscar ödülü sahibi olan Clooney aynı zamanda Milton Katselas'dan aktörlük eğitimi aldı. 1982 yılında Los Angeles'a taşındıktan sonra filmlerde ufak tefek roller almaya başladı. Asıl çıkışını ER adlı televizyon dizisiyle gerçekleştiren aktör, Ocean's Eleven adlı sinema filminde başrol aldıktan sonra yıldızı iyice parladı.

Hakkındaki bilgiler

George Clooney Hollywood Birleşmiş Milletler'in yardım kampanyalarında sık sık görünmektedir. En son Afrika'da görülen Clooney yaptığı bağışlar nedeniyle 'humanitarian' olarak medyada yerini almıştır.

- People Dergisi tarafından 1997 ve 2006 yıllarında yaşayan en seksi erkek seçidi.
- 1997 yılında en iyi giyinen televizyon yıldızı seçildi.
- Batman'i oynayan 6. aktör
- O Brother, Where Art Thou? filminin senaryosunu okumadan anlaşmasını yaptı.
- İtalya'da, Como Gölü'nde kendisine ait bir villası var ve senenin birkaç ayını burada geçiriyor.
- Max adında bir domuzu var. 18 yaşında doğal nedenlerden öldü.
- Syriana filminin çekimlerinde geçirdiği bir kaza sonucu ameliyat oldu ve kısa süreli bir hafıza kaybı yaşadı.
- 16 Mart 2012'de Sudan Büyükelçiliği önünde Sudan'lı yetkililerin savaş suçu işlediğini açıkladığı için gözaltına alındı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Suburbicon
2014 The Monuments Men
2011 The Ides of March
2008 Leatherheads
2005 Good Night, and Good Luck
2002 Confessions of a Dangerous Mind

Senarist Olarak

2017 Suburbicon
2014 The Monuments Men
2011 The Ides of March
2008 Leatherheads
2005 Good Night, and Good Luck

Yapımcı Olarak

2017 Suburbicon
2016 Money Monster
2015 Our Brand Is Crisis
2014 The Monuments Men
2013 August: Osage County
2012 Argo
2011 The Ides of March
2010 The American
2009 The Men Who Stare at Goats
2009 The Informant!
2009 Playground
2008 Leatherheads
2007 Michael Clayton
2007 Sand and Sorrow (Belgesel)
2007 Wind Chill
2006 A Scanner Darkly
2006 Pu-239
2005 Syriana
2005 The Big Empty
2005 The Jacket
2005 Rumor Has It...
2004 Criminal
2002 Welcome to Collinwood
2002 Starbuck Holger Meins (Belgesel)
2002 Insomnia
2002 Far from Heaven
2001 Spy Kids
2001 Rock Star
2010 Hope for Haiti Now
2005 Unscripted
2003 K Street
2000 Fail Safe
1999 Kilroy

Oyuncu Olarak

2016 Hail, Caesar!
2016 Money Monster
2015 Tomorrowland
2015 A Very Murray Christmas
2014 The Monuments Men
2014 Annie
2013 Gravity
2011 The Ides of March
2011 The Descendants
2010 The American
2009 Fantastic Mr. Fox (Seslendirme)
2009 The Men Who Stare at Goats
2009 Up in the Air
2008 Leatherheads
2008 Burn After Reading
2007 Michael Clayton
2007 Darfur Now (Belgesel)
2007 Ocean's Thirteen
2007 Sand and Sorrow (Belgesel)
2006 The Good German
2005 Good Night, and Good Luck
2005 Syriana
2004 Ocean's Twelve
2003 Spy Kids 3-D: Game Over
2003 Intolerable Cruelty
2002 Confessions of a Dangerous Mind
2002 Solaris
2002 Welcome to Collinwood
2001 Ocean's Eleven
2001 Spy Kids
2000 The Perfect Storm
2000 O Brother, Where Art Thou?
1999 Three Kings
1999 The Book That Wrote Itself
1999 South Park: Bigger, Longer & Uncut (Seslendirme)
1998 The Thin Red Line
1998 Out of Sight
1998 Waiting for Woody (Kısa Film)
1997 Batman & Robin
1997 The Peacemaker
1996 From Dusk till Dawn
1996 One Fine Day
1993 The Harvest
1992 Unbecoming Age
1989 Red Surf
1988 Return of the Killer Tomatoes
1987 Return to Horror High
1987 Grizzly II: The Predator
1986 Combat Academy
1983 Grizzly II: The Predator

Televizyon

2014 Text Santa 4
2010 Hope for Haiti Now (Ayrıca yapımcı)
2000 Fail Safe (Ayrıca yapımcı)
1998 Murphy Brown
1997 South Park (Seslendirme)
1995 Friends
1994 ER
1993 The Building
1993 Without Warning: Terror in the Towers (TV Filmi)
1993 Sisters
1992 Jack's Place
1992 Bodies of Evidence
1991 Baby Talk
1988 Roseanne
1987 Hunter
1987 Murder, She Wrote
1987 The Golden Girls
1986 Hotel
1986 Throb
1986 Combat Academy (TV Filmi)
1985 Street Hawk
1985 Crazy like a Fox
1985 The Facts of Life
1984 E/R
1984 Riptide



Görev Aldığı Yapımlar

George Clooney Fotoğrafları

George Clooney Haberleri