Geraldine James

Geraldine James

Geraldine James
Oyuncu

Doğum Tarihi: 6.7.1950

Doğum Yeri: Berkshire, İngiltere

İngiliz aktris. 

TV yapımı She's Been Away adlı yapımla yıldızı parladı. Broadway prodüksiyonu müzikal The Merchant of Venice ve TV filmi olarak çekilen Prenses Diana'nın yaşamının anlatıldığı 2013 yapımı Diana isimli filmle güçlü oyunculuğunu sürdürdü.

Filmografi

2019 Downton Abbey
2017 Canavar
2017 Sadakat Yolunda
2017 Daphne
2016 Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi
2016 Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden
2015 45 Yıl
2014 Robot Overlords
2013 Diana
2013 Dr. Easy (Kısa Film - Seslendirme)
2012 The Farmer's Wife (Kısa Film)
2011 Ejderha Dövmeli Kız
2011 Sherlock Holmes: Gölge Oyunları
2011 Arthur
2010 Kadının Fendi
2010 Alis Harikalar Diyarında
2009 Sherlock Holmes
2004 The Fever
2003 Takvim Kızları
2002 Odour of Chrysanthemums (Kısa Film)
2002 Tom & Thomas
2001 All Forgotten
2000 The Testimony of Taliesin Jones
2000 The Luzhin Defence
1997 The Man Who Knew Too Little
1996 Sıradışı Bir Kadın
1994 Words Upon the Window Pane
1993 No Worries
1992 The Bridge
1991 Beltenebros
1991 Liseli Ajan
1989 The Wolves of Willoughby Chase
1989 The Tall Guy
1982 Gandhi
1980 Sweet William
1979 The Dumb Waiter (Kısa Film)
1978 Wings of Ash: Pilot for a Dramatization of the Life of Antonin Artaud (Kısa Film)

Televizyon

2019 Back to Live
2018 Anne
2017 Uncle
2016 The Five (Mini Dizi)
2015 Black Work (Mini Dizi)
2013 Utopia
2013 Legacy (TV Filmi)
2012 13 Steps Down (Mini Dizi)
2012 Playhouse Presents
2011 Planet of the Apemen: Battle for Earth (Mini Belgesel Dizi - Anlatıcı)
2011 Midsomer Murders
2008 Caught in a Trap (TV Filmi)
2008 Little Britain USA
2008 The Last Enemy (Mini Dizi)
2008 City of Vice
2008 Phoo Action (TV Filmi)
2008 Fairy Tales (Mini Dizi)
2008 Heist (TV Filmi)
2007 The Time of Your Life
2007 Northanger Abbey (TV Filmi - Seslendirme)
2006 The Amazing Mrs Pritchard
2006 A Harlot's Progress (TV Filmi)
2006 Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire (Mini Dizi)
2006 The Battle for Rome (Mini Dizi)
2006 Jane Hall
2005 Agatha Christie's Poirot
2004 Little Britain
2004 Hex
2004 He Knew He Was Right (Mini Dizi)
2003 Hans Christian Andersen: My Life as a Fairy Tale (TV Filmi)
2003 Hearts of Gold (TV Filmi)
2003 State of Play (Mini Dizi)
2002 The Hound of the Baskervilles (TV Filmi)
2002 White Teeth (Mini Dizi)
2002 An Angel for May (TV Filmi)
2002 Crime and Punishment (TV Filmi)
2000 The Sins (Mini Dizi)
1998 Seesaw (Mini Dizi)
1997 Gold
1997 Drovers' Gold (Mini Dizi)
1997 Rebecca (Mini Dizi)
1996 Over Here (TV Filmi)
1995 Kavanagh QC
1995 Band of Gold
1994 The Healer (TV Filmi)
1994 In Suspicious Circumstances
1992 Performance
1991 Stanley and the Women (Mini Dizi)
1991 Inspector Morse
1989 Screen One
1988 Freedom Fighter (TV Filmi)
1988 Echoes (Mini Dizi)
1985 Time and the Conways (TV Filmi)
1985 Blott on the Landscape (Mini Dizi)
1984 The Jewel in the Crown (Mini Dizi)
1982 I Remember Nelson
1981 The History Man (Mini Dizi)
1980 BBC2 Playhouse
1980 Bloody Kids (TV Filmi)
1979 Shoestring
1979 Love Among the Artists (Mini Dizi)
1979 Play for Today
1978 Crown Court
1977 Dummy (TV Filmi)
1976 The Sweeney

Görev Aldığı Yapımlar

Geraldine James Fotoğrafları

Geraldine James Haberleri