Gérard Jugnot

Gérard Jugnot

Gérard Jugnot
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 4.5.1951

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

1970-2015 yılları arası 100'den fazla filmde rol aldı. Ayrıca 20 filmin senaryosunu yazdı ve 11 filmi de yönetti.

1970 yılında Christian Clavier, Thierry Lhermitte ve Michel Blanc ile birlikte Le Splendid isimli komedi topluluğunu kurdu. Daha sonra aralarına Josiane Balasko ve Marie-Anne Chazel katıldı. Bu toplulukla birlikte Les Bronzés (1978), Les Bronzés font du ski (1979) ve Le Père Noël est une ordure (1982) filmlerini yaptılar ve oldukça ses getirdiler.

1970 yılında oynadığı The Choristers filmiyle geniş kitlelerce tanınmıştır.

Filmografi

2018 The Extraordinary Journey of the Fakir
2017 C'est beau la vie quand on y pense
2016 Camping 3
2015 Entre amis
2014 Babysitting
2014 On a marché sur Bangkok
2014 Benoît Brisefer: Les taxis rouges
2013 Adieu Paris
2012 Asterix and Obelix: God Save Britannia
2012 Un jour mon père viendra
2012 Mes héros
2011 La nouvelle guerre des boutons
2011 Beur sur la ville
2009 Envoyés très spéciaux
2009 Le Petit Nicolas
2009 Rose et Noir
2008 Ça se soigne ?
2008 Faubourg 36
2008 The Sicilian Girl
2008 Musée haut, musée bas
2007 L'Île aux trésors
2007 Ali Baba et les 40 voleurs
2007 L'Auberge rouge
2006 Les Bronzés 3 - Amis pour la vie
2006 The Tiger Brigades
2006 Un printemps à Paris
2005 Boudu
2005 Il ne faut jurer de rien !
2005 Pollux, le manège enchanté
2004 Les Choristes
2004 Trois Petites Filles
2003 Les Clefs de bagnole
2002 Monsieur Batignole
2002 Le raid
2001 Oui, mais...
2000 Most Promising Young Actress
1999 L'Ami du jardin
1999 Au bain... Mari ! (Kısa Film)
1999 Trafic d'influence
1997 Marthe
1996 Fallait pas !...
1996 Fantôme avec chauffeur
1994 Casque bleu
1994 Les Faussaires
1994 Grosse Fatigue
1992 Voyage à Rome
1991 Les Clés du paradis
1991 Les secrets professionnels du Dr Apfelglück
1991 Une époque formidable...
1990 1001 Nights
1989 Les cigognes n'en font qu'à leur tête
1988 Sans peur et sans reproche
1987 Le Beauf
1987 Tandem
1987 Tant qu'il y aura des femmes
1986 Nuit d'ivresse
1985 Les rois du gag
1985 Scout toujours...
1985 Tranches de vie
1984 Just the Way You Are
1984 Pinot simple flic
1984 Le garde du corps
1983 La fiancée qui venait du froid
1983 Papy fait de la résistance
1982 Le Père Noël est une ordure
1982 Pour cent briques, t'as plus rien...
1982 Le quart d'heure américain
1981 Pourquoi pas nous ?
1980 Retour en force
1980 Les Charlots contre Dracula
1980 Le Coup du parapluie
1979 Le Coup de sirocco
1979 Les Bronzés font du ski
1979 Heroes Are Not Wet Behind the Ears
1979 Un si joli village
1978 Les Bronzés
1978 Pauline et l'ordinateur
1978 Les petits câlins
1978 Si vous n'aimez pas ça, n'en dégoûtez pas les autres
1977 Casanova and co
1977 Herbie Goes to Monte Carlo
1977 Des enfants gâtés
1977 La Septième Compagnie au clair de lune
1977 Vous n'aurez pas l'Alsace et la Lorraine
1976 Calmos
1976 The Porter from Maxim's
1976 Dracula père et fils
1976 Le Jouet
1976 Le Juge et l'assassin
1976 The Tenant
1976 Monsieur Klein
1976 On aura tout vu
1976 Oublie-moi, Mandoline
1975 Le Bol d'air
1975 Que la fête commence
1975 C'est pas parce qu'on a rien à dire qu'il faut fermer sa gueule
1975 Pas de problème !
1975 Vous ne l'emporterez pas au paradis
1974 Les Valseuses
1974 Bonne présentation exigée (Kısa Film)
1974 Les Suspects
1973 L'An 01
1973 Salut l'artiste

Televizyon

2016 The law of Alexandre
2012 Merlin (Mini Dizi)
2010 Le grand restaurant (TV Filmi)
2003 Volpone (Kısa Film)
2002 Restauratec (Kısa TV Filmi)
1988 Sueurs froides
1985 Le Père Noël est une ordure (TV Filmi)
1982 Merci Bernard
1982 L'adieu aux as (Mini Dizi)
1979 Pierrot mon ami (TV Filmi)
1978 Le petit théâtre d'Antenne 2

Görev Aldığı Yapımlar

Gérard Jugnot Fotoğrafları