Gillian Anderson

Gillian Anderson

Gillian Anderson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 9.8.1968

Doğum Yeri: Illinois, ABD

ABD'li oyuncu.

Tam adı Gillian Leigh Anderson'dur. Edward ve Rosemary Anderson'ın kızı olarak 1968'te dünyaya geldi. Aaron adında bir erkek ve Zoe adında bir kız kardeşi var. Eski eşi Clyde Klotz'dan Piper adında bir kızı ve iş adamı Mark Griffiths'ten Oscar adında bir oğlu vardır

DePaul Üniversitesi mezun olan Anderson 1997'de People dergisinin düzenlediği ankette Dünyanın En Güzel 50 İnsanı'ndan biri seçildi.

Filmografi

2018 The Spy Who Dumped Me
2017 Viceroy's House
2017 The Artist’s Garden: American Impressionism (Belgesel)
2017 Crooked House
2015 The Departure (Kısa Film - Ayrıca Yönetmen)
2014 Sold
2014 Robot Overlords
2013 Mr. Morgan's Last Love
2013 From Up On Poppy Hill (Seslendirme)
2013 I'll Follow You Down
2012 Sister
2012 Shadow Dancer
2012 Room on the Broom (Seslendirme)
2011 Johnny English Reborn
2010 No Pressure (Kısa Film)
2009 Boogie Woogie
2008 The X-Files: I Want to Believe
2008 How to Lose Friends & Alienate People
2007 Straightheads
2006 The Last King of Scotland
2005 The Mighty Celt
2005 A Cock and Bull Story
2000 The House of Mirth
1999 Princess Mononoke (Seslendirme)
1998 The X-Files
1997 Chicago Cab
1992 The Turning
1988 A Matter of Choicev
1988 The Mighty
1988 Playing by Heart
1986 Three at Once (Kısa Film)

Televizyon

2017 Ronja the Robber's Daughter (Anlatıcı)
2017 American Gods
2016 War & Peace
2015 Top Gear
2015 The Widowmaker (Belgesel - Anlatıcı)
2014 Crisis
2014 Robot Chicken (Seslendirme)
2014 National Theatre Live
2013 The Fall (Ayrıca Yapımcı)
2013 Hannibal
2011 The Crimson Petal and the White
2011 Moby Dick
2011 Great Expectations
2010 Any Human Heart
2008 Masterpiece
2007 Robbie the Reindeer (Seslendirme)
2005 Bleak House
1999 Frasier (Seslendirme)
1999 Harsh Realm
1997 The Simpsons (Seslendirme)
1996 ReBoot (Seslendirme)
1996 Why Planes Go Down (Belgesel - Anlatıcı)
1996 Spies Above (Belgesel - Anlatıcı)
1996 Future Fantastic (Anlatıcı)
1996 Hollywood Squares
1995 Eek! the Cat (Seslendirme)
1993 Class of '96
1993 The X-Files

Video Oyunları (Seslendirme)

2004 The X-Files: Resist or Serve
1998 The X-Files Game
1996 Hellbender

Müzik Videosu

1997 Hal featuring Gillian Anderson

Tiyatro

2016 Letters Live
2016 A Streetcar Named Desire
2016 Letters Live
2014 A Streetcar Named Desire
2013 Letters Live
2010 We Are One: A celebration of tribal peoples
2009 A Doll's House
2004 The Sweetest Swing in Baseball
2002 What The Night Is For
1999 The Vagina Monologues
1992 The Philanthropist
1991 Absent Friends
1990 A Flea in Her Ear
1983 Arsenic and Old Lace

Radyo

2007 84, Charing Cross Road

Görev Aldığı Yapımlar

Gillian Anderson Fotoğrafları

Gillian Anderson Haberleri