Gizem Karaca

Gizem Karaca

Gizem Karaca
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.9.1992

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk manken ve oyuncu.

Tam adı Gizem Karaca Ekmekçi'dir. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca'dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selanik göçmenidir. Küçükken ailesi Amerika'ya taşındığı için çocukluğu ABD ve Kanada'da geçti. İlkokulu ABD'de, ortaokulu Kanada'da bitiren Karaca lise yıllarında Türkiye'ye döndü. Lise bittikten sonra İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. İngilizce ve Fransızca biliyor.

İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandıktan sonra zor geçen derslerden kaçmak için güzellik yarışmasına katılmaya karar vermiş, Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. Yarışma bittikten hemen sonra gelen dizi tekliflerini değerlendirmiş, 2012 yılında yayınlanan Eve Düşen Yıldırım adlı dizide başrol ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. 2012'de Emir'in Yolu isimli ikinci dizisinde de başrolde Güneş Sancaktar'ı oynadı. 13. bölümün ardından dizi yayından kaldırıldığı için bir süre Amerika'ya gidip New York Film Akademisi'nde oyunculuk eğitimi alan Gizem Karaca yeni dizisi Benim Hala Umudum Var ile 2013'ün yazında ekranlara dönüş yapmıştır. Güzel oyuncu 2014 yılında Seni Seviyorum Adamım isimli ilk sinema filminde başrol oynadı. Karaca 2014 Haziran ayında Star TV'de yayınlanmaya başlayan Güzel Köylü adlı dizide Mehmet Ali Nuroğlu ve Berk Cankat ile beraber başrol oynadı. Ancak dizi, 17 Haziran 2015'te sona erdi. 2017'de İçimdeki Fırtına dizisinde rol almaya başlamıştır. Aynı zamanda 2017'de Kara Sevda dizisine komiser Mercan rolü ile katıldı ve birkaç bölüm sonra ayrıldı.

Karaca 16 Eylül 2017 tarihinde işletmeci Kemal Ekmekçi ile evlendi.

Filmografi

2018 Hürkuş: Göklerdeki Kahraman
2017 Organik Aşk
2017 Ay Lav Yu Tuu
2014 Seni Seviyorum Adamım

Televizyon

2018 Sosyetik Gelin
2018 İnsanlık Suçu
2017 İçimdeki Fırtına
2016 İstanbul Sokakları
2016 Küçük Ortak
2016 Kara Sevda
2014 Güzel Köylü
2013 Benim Hala Umudum Var
2012 Eve Düşen Yıldırım
2011 Muhteşem Yüzyıl
2012 Adını Feriha Koydum: Emir'in Yolu

Görev Aldığı Yapımlar

Gizem Karaca Fotoğrafları

Gizem Karaca Haberleri