Golshifteh Farahani

Golshifteh Farahani

Golshifteh Farahani
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.7.1983

Doğum Yeri: Tahran, İran

İranlı sinema oyuncusu, aktivist ve şarkıcı.

Gülşifte Ferahani 10 Temmuz 1983'te İran'ın başkenti Tahran'da doğru. Babası Behzad Ferahani tiyatro yönetmeni ve sanatçısı, kız kardeşi Şağayeğ Ferahani ise tiyatro sanatçısıdır. 5 yaşında müzik ve piyano eğitimi aldı. 12 yaşında Tahran'da bir müzik okuluna yazıldı. 14 yaşında Dariuş Mehrjui'nin yönettiği Armut Ağacı filminde rol aldı, Tahran Uluslararası Fajr Film Festivali'nde uluslararası filmler alanında en iyi kadın oyuncu olarak Kristal Anka Kuşu ödülünü aldı.

1998 yapımı Derakhte Golabi, 2006 yapımı Niwemang, 2007 yapımı Santuri, 2008 yapımı Yalanlar Üstüne, 2009 yapımı Elly Hakkında ve 2016 yapımı Paterson filmleriyle tanınmıştır.

2012'nin Ocak ayında, Fransız Madame Le Figaro dergisinde İran'daki kadınlara uygulanan baskılara karşı verdiği çıplak poz nedeniyle Ferahani'nin İran'a girişi yasaklandı.

Filmografi

2018 Les filles du soleil
2018 Gece Dünyayı Yuttuğunda
2017 Yeni Yıl Tehlikede
2017 The Upside
2017 Shelter
2017 The Song of Scorpions
2017 Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı
2016 Paterson
2016 Altamira
2016 Les malheurs de Sophie
2015 Go Home
2015 Les Deux Amis
2014 Exodus: Tanrılar ve Krallar
2014 Eden
2014 Rosewater
2013 My Sweet Pepper Land
2012 Just Like a Woman
2012 Syngué sabour, pierre de patience
2011 Azrail'i Beklerken
2011 La règle de trois (Kısa Film)
2011 Devlerin Günahı
2011 Si tu meurs, je te tue
2009 Elly Hakkında
2008 Yalanlar Üstüne
2008 Shirin
2008 Hamisheh paye yek zan dar mian ast
2008 Divar
2007 Herkesin Kendi Sineması
2007 Santuri
2006 Gis Borideh
2006 Mim mesle madar
2006 Niwemang
2006 Be name pedar
2005 Bab'Aziz: Ruhunu Tefekkür Eden Prens
2005 Mahiha ashegh mishavand
2004 Ashk-e sarma
2004 Boutique
2003 Jayi digar
2003 Deux fereshté
2001 Zamaneh
2000 Haft parde
1998 Derakhte Golabi

Görev Aldığı Yapımlar

Golshifteh Farahani Fotoğrafları

Golshifteh Farahani Haberleri