Goncagül Sunar

Goncagül Sunar

Goncagül Sunar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.9.1970

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve müzisyen.

'Mahallenin Muhtarları' dizisinde Fadime'nin arkadaşı olarak ve Asmalı Konak dizisindeki hizmetçi Hayriye ve Çemberimde Gül Oya dizisindeki şarkıcı Canan karakterleriyle tanınan Sunar, 1991'de Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları topluluğu ile sanat hayatına başlamıştır.

Mahallenin Muhtarları dizisiyle ilk kez kamera karşısında oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Çağan Irmak'la çalışmış sanatçı, sinema ve dizi filmlerinde rol almıştır. Türkçe sözlü beste yapan ve şarkılara uygun etkili sesiyle folk-rock türünde bir albüm hazırlayan sanatçı, gitar çalışmaları da yapmaktadır. Sunar son olarak, 2008 yılında Kanal D'de yayınlanan Yol Arkadaşım dizisinde Rukiye Elmastaş karakterini canlandırmıştır.

Sunar 2004 yılında rol aldığı ve Kanal D'de yayınlanan Çemberimde Gül Oya filmindeki Canan rolü için bir röportajında 'Bundan sonra ne oynarsam oynayayım Çemberimde Gül Oya'da Canan Cansev’in yeri bambaşkadır bende.' demiştir.

Filmografi

2018 Babamın Kemikleri
2018 Müslüm
2018 Lady Winsley
2017 Her Şey Mümkün
2017 Beginner
2015 Uzaklarda Arama
2012 Mutlu Aile Defteri
2008 Issız Adam
2008 Gökten Üç Elma Düştü
2006 Ona Melek Deme
2005 O Şimdi Mahkum
2005 Döngel Karhanesi
2003 Asmalı Konak Hayat
2000 Filler ve Çimen
2000 Abuzer Kadayıf

Televizyon

2018 Gülizar
2018 Bir Litre Gözyaşı
2018 Ağlak Arif (TV Filmi)
2017 Çember: Evimdeki Yabancılar (TV Filmi)
2017 Rüya
2016 Hayat Şarkısı
2014 Cinayet
2014 Kaderimin Yazıldığı Gün
2013 Salih Kuşu
2012 İbret-i Ailem
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Umutsuz Ev Kadınları
2011 Leyla ile Mecnun
2011 Babam Sağolsun
2008 Yol Arkadaşım
2007 Tatlı İntikam
2007 Güzel Günler
2007 Çemberin Dışında
2006 Fırtına
2006 Ahh İstanbul
2005 Güz Yangını 
2004 Çemberimde Gül Oya
2002 Asmalı Konak
1999 Günaydın İstanbul Kardeş
1994 Küçük Bey (TV Filmi)
1992 Mahallenin Muhtarları

Görev Aldığı Yapımlar

Goncagül Sunar Fotoğrafları

Goncagül Sunar Haberleri