Gözde Türkpençe

Gözde Türkpençe

Gözde Türkpençe
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.10.1984

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk bale sanatçısı ve oyuncu. Tam adı Meliha Gözde Türkpençe'dir.

Sahne hayatına altı yaşında dans ve klasik bale ile Dans Akademik'te başladı. Gözde Türkpençe, Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi'nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı Modern Dans Bölümü'nden mezun oldu. Ayrıca M.S.M.'de oyunculuk eğitmi aldı. Ayrıca Royal Academy of Dancing başarı bursu ile İngiltere'de eğitim gören Gözde Türkpençe, Atatürk Kültür Merkezi'nde birçok başarılı resitale imza attı. Yıldızların Altında ve Gülriz Sururi'nin imzasını taşıyan Ayşe Opereti'nde görev aldı. Aynı zamanda koreografisini yaptığı Yalın'ın Keşke klibinde ve çeşitli reklamlarda rol alan Gözde Türkpençe, halen Dans Akademik'te koreograflığa ve eğitmenliğe devam ediyor.

Filmografi

2017 Acı Tatlı Ekşi
2013 Meddah
2010 Şenlikname: Bir İstanbul Masalı

Televizyon

2016 Deli Saçması (TV Filmi)
2016 Cesur Ve Güzel
2014 Ulan İstanbul
2013 Güzel Çirkin
2012 Küçük Hesaplar
2012 Canan
2010 Türkan
2008 Proje 13
2007 Şöhret Okulu

Görev Aldığı Yapımlar

Gözde Türkpençe Fotoğrafları

Gözde Türkpençe Haberleri

Portreler