Gülben Ergen

Gülben Ergen

Gülben Ergen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.8.1972

Doğum Yeri: Kadıköy / İstanbul, Türkiye

Türk pop müzik şarkıcısı, eski model, sunucu ve oyuncu.

Sanat kariyerine oyunculukla başlayan Ergen, sonrasında müzik piyasasına adım atmıştır. Müzik kariyerine ise assolist olarak başlamıştır. 2001 yılında, Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile oyunculuğun zirvesine çıkmış ve Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü almıştır. 2002 yılında Sade ve Sadece albümünün çıkış şarkısı 'Abayı Yaktım' ile müzikte büyük bir çıkış yakalamış ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde 'Yılın Bestesi' ödülünü almıştır. 2004 yılında, Uçacaksın albümü ile büyük bir başarı yakalamış, yıla damgasını vurmuştur. Albüm 600.000 satış rakamıyla MÜ-YAP'tan diamond ödülü almıştır. Daha sonraki çıkardığı albümlerin hepsinde de MÜ-YAP'tan ödül almayı başarmıştır. 2009 yılında söz ve müziği de kendisine ait olan Oğuzhan Koç'la düet yaptığı 'Giden Günlerim Oldu' şarkısı ile Resmi Türkiye listesinde yılın en uzun süre zirvede yer alan kadın sanatçısı olmuştur. Ergen, 2000'li yıllarda albümleri en çok satan 3 kadın sanatçıdan biridir. 2015 yılında yine Oğuzhan Koç'la birlikte seslendirdiği 'Aşkla Aynı Değil' isimli single çıkarmıştır. Toplam albüm satışı 2 milyonun üzerindedir.

Filmografi

1988  Biz Ayrılamayız  film, Mine
Deniz Yıldızı  film
1989  Av 
1990  Hanımın Çiftliği (TRT) 
1991  Kanun Savaşçıları (TRT) 
1992  İşgal Altında (TRT) 
1994  İki Kız Kardeş (Show TV) 
1997  Fırat (Star TV) 
1998  Marziye (TGRT)  Marziye
Gümbür Gümbür Gülbence (TGRT)  talk show, sunucu
2001  Dadı (Show TV, atv, Star TV)  Melek
2002  Hürrem Sultan (Star TV)  Hürrem Sultan
2006  Gönül (Kanal D)  Gönül
2008  Gülben Ergen'le Sürpriz (atv)  talk show, sunucu
2009  Popstar Alaturka (Fox TV)  yarışma, juri
2011  Gülben (TRT)  Gündüz programı, sunucu
2012  Seda Sultan (TV8)  1 bölüm
Ender Saraç'la Sağlıklı Günler (Kanaltürk)
Benzemez Kimse Sana (Star TV)  2 bölüm
2013  Gülben (Show TV)  Gündüz programı, sunucu
Bir Milyon Kimin? (Show TV)  yarışma, jüri
2015
2017
Rising Star Türkiye (TV 8)
Vezir Parmağı

Görev Aldığı Yapımlar

Gülben Ergen Fotoğrafları

Gülben Ergen Haberleri

Portreler