Gülçin Santırcıoğlu

Gülçin Santırcıoğlu

Gülçin Santırcıoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1977

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Dizi ve sinema oyuncusu.

1977'de İzmir'de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Şan Bölümünde eğitim aldı. Oyunculuk kariyeri ile birlikte çeşitli gruplarda solistlik ve Ruhi Su Kültür Sanat Vakfı'nda şan hocalığı yaptı. Oynadığı ilk sinema filmi olan Türev 2005 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazandı. Bu filmde oynadığı Süreyya rolü ile 13. ÇASOD ödüllerinde 'Umut Vadeden Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü. Bir klasik hâline gelen 'Elveda Rumeli' dizisindeki Hatice rolü ülke çapında tanındı. 2007 yılında yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta, Süt, Bal üçlemesinin ilk filmi olan Yumurta filminde Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy ve Ufuk Bayraktar ile birlikte rol aldı. Film ulusal ve uluslararası çeşitli festivallerde ödüller aldı. 2008 yılında başrollerini Kaan Keskin ile paylaştığı üçüncü sinema filmi olan İki Çizgi, 65. Venedik Film Festivali ve 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali dâhil olmak üzere 30'un üzerinde ulusal ve uluslararası festivale katıldı. Sonrasında çeşitli sinema ve dizi film projelerinde yer aldı. 2012 yılında Badem grubunun 'Badem ve Konukları' albümünde Ala Gözlerini Sevdiğim Dilber şarkısını seslendirdi. 2013 yılında Roterdam Altın Lale Film Festivalinde jüri üyeliği de yapan oyuncu son olarak Kara Ekmek ve Oyunbozan adlı dizilerde rol almıştır.

Filmografisi

2015 Yeni Hayat
2014 Kırımlı
2010 Memlekette Demokrasi Var (Yüz Bin Kibrit)
2009 Ev
2008 İki Çizgi
2007 Yumurta
2005 Türev

Televizyon

2016 Diriliş Ertuğrul
2016 Oyunbozan
2015 Kara Ekmek
2013 Osmanlı Tokadı
2011 Bir Çocuk Sevdim
2010 Doktorlar
2010 Sensiz Yaşayamam
2007 Elveda Rumeli
2006 Gülpare
2005 Aynalar

Ödüller

2006 13. ÇASOD 'En İyi Oyuncu' Ödülleri - Umut Veren Kadın Oyuncu, Türev

Görev Aldığı Yapımlar

Gülçin Santırcıoğlu Fotoğrafları

Gülçin Santırcıoğlu Haberleri