Güler Ökten

Güler Ökten

Güler Ökten
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.1.1941

Doğum Yeri: Isparta, TÜRKİYE

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 

Tam adı Servet Güler Kıpçak Ökten'dir. TV seyircilerince, özellikle, Bizimkiler dizisindeki Kızıl lakaplı doktor Türkan rolüyle tanınır.

Tiyatro oyuncusu, sinema oyuncusu ve yönetmeni Kani Kıpçak'ın kızıdır. Konservatuvar mezunu olan sanatçı, 1947 yılında bir çocuk filminde rol alarak sanat hayatına atıldı. Tiyatroya 1960 yılında başlayan sanatçı, birçok sinema filmi ve dizide de rol aldı.

Yönetmen Zeki Ökten'le evliydi. Yıldız Kenter'in ilk mezun ettiği öğrencilerindendir.

Filmografisi

2018 Halef
2016 Zer
2014 İtirazım Var
2013 İntikam
2013 Şarkı Söyleyen Kadınlar
2013 Kızım İçin
2013 Fried Chicken
2012 Karanlıklar Çiçeği
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2005 Sen Ne Dilersen
2004 Kalbin Zamanı
2002 Gülüm
2001 Bana Şans Dile
1999 Kapan
1999 Kara Kentin Çocukları
1999 Güle Güle
1998 Kaçıklık Diploması
1997 Mektup
1996 Ali / Sakın Arkana Bakma
1994 Bize Nasıl Kıydınız?
1993 C Blok
1993 Mavi Sürgün
1991 Acılar ve Arzular
1991 Bir Kadın
1990 Çiçekler Boy Verince
1990 Bir Yalnız Melek
1989 Hiçbir Gece
1988 Hüzün Çemberi
1988 Düttürü Dünya
1987 Biri ve Diğerleri
1987 Afife Jale
1986 Dilan
1986 Ses
1986 Asılacak Kadın
1986 Bekçi
1986 Asiye Nasıl Kurtulur?
1985 Gülüşan
1985 Bir Kadın Bir Hayat
1984 Fidan
1982 Faize Hücum 
1981 Kırık Bir Aşk Hikayesi 
1981 At 
1979 İsyan 
1979 Demiryol 
1978 Sürü 
1978 Seninle Son Defa 
1978 Şabanoğlu Şaban 
1976 Kapıcılar Kralı 
1974 Askerin Dönüşü 
1973 Bir Demet Menekşe 
1966 Ölüm Tarlası 
1966 Pembe Kadın 
1949 Ölünceye Kadar Seninim 

Televizyon

2017 Cennet'in Gözyaşları
2017 Aşk ve Gurur
2014 Kara Para Aşk
2013 Böyle Bitmesin
2012 Leyla ile Mecnun
2010 Yaprak Dökümü
2006 Kabuslar Evi: Tanıdık Yabancı
2006 Hırsız Polis
2005 Erkek Tarafı
2004 Çemberimde Gül Oya
2004 Perili Ev
2003 Sultan Makamı
2002 Bana Abi De
2002 Canım Kocacığım
1999 Günaydın İstanbul Kardeş
1997 Baba Evi
1995 Oğlum Adam Olacak
1993 Saygılar Bizden
1993 Yazlıkçılar
1992 Mahallenin Muhtarları
1991 Yıldızlar Gece Büyür
1990 Bir Milyara Bir Çocuk
1989 Samanyolu
1989 Cahide
1989 Bizimkiler
1989 Geçmiş Bahar Mimozaları
1985 Kırık Hayatlar
2000 Beni Unutma
2000 Artık Çok Geç
1995 Bizim Yunus
1993 Çok Özel İlişkiler
1991 İki Kadın

Seslendirme

2000 Çember
1995 Aşk Üzerine Söylenmemiş Her Şey
1993 Komşular
1993 Hüdayi Yolu / Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri
1993 Bir Kadın Bir Yaşam
1993 Batmayan Güneş / Abdülkadir Geylani Hazretleri
1993 Beyaz Gece / Mehmet Emin Tokadi Hazretleri
1992 Sürgün
1991 İbret
1991 Çizme
1991 Musibet
1990 Zavallı
1990 Yeşil Bir Dünya
1990 Yağ Yağmur
1990 Sözde Kızlar
1990 Can Evimden Vurdular
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı
1989 Minyeli Abdullah
1989 Karılar Koğuşu
1989 Kan Çiçeği
1989 Bir Aşk Bin Günah
1989 Ayaz Geceler
1988 Üçüncü Göz
1988 Yasak İlişki
1988 Sevimli Hırsız
1988 Biz Ayrılamayız
1987 Yalnızlık Bir Şarkıdır
1987 Vur Hançerini Kadınım
1987 Umut Zamanı
1987 On Kadın
1987 Kurtar Beni
1987 Işıkta Kaybolanlar / İbret
1987 Gramafon Avrat
1987 Bebek
1987 Ana Yüreği
1986 Tokatçılar
1986 Suçlu Kim
1986 Hesap Günü
1986 Hayat Kadını
1986 Gülümse Biraz
1986 Değişim
1986 Dağlı Güvercin
1986 Acı Dünya
1985 Çıplak Vatandaş
1985 Yalnızım
1985 Sosyete Şaban
1985 Satmışım Anasını
1985 Körebe
1985 Köfteci Holding
1985 Katma Değer Şaban
1985 Deliye Her Gün Bayram
1985 Boynu Bükükler
1985 Amansız Yol
1985 Acıların Çocuğu
1985 14 Numara
1984 Yangın
1984 Taçsız Kraliçe
1984 Kara Bahtım, Kem Talihim
1984 Kader Çıkmazı
1984 Fahriye Abla
1984 Dağınık Yatak
1984 Cumartesi Cumartesi
1984 Bir Yudum Sevgi
1984 Aşkım Günahımdır
1984 Ayşem
1984 Atla Gel Şaban
1983 İhtiras Fırtınası
1983 Çarıklı Milyoner
1983 Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe
1983 Toprağın Kanı
1983 Tokatçı
1983 Kurban
1983 Kuduz / Çocuklar Çiçektir
1983 Kalbimdeki Acı
1983 Günah
1983 Gecenin Sonu
1983 Feryat
1983 Bataklıkta Bir Gül
1983 Aile Kadını
1982 Çayda Çıra
1982 Yürek Yarası
1982 Yalan
1982 Göl
1982 Günaha Girme
1982 Gülsüm Ana
1982 Bir Yudum Mutluluk
1982 Adile Teyze
1981 Üç Kağıtçı
1981 Tövbe
1981 Su
1981 Seni Yakacaklar
1981 Kürtaj
1981 Kardeş Kurşunu
1981 Herhangi Bir Kadın
1981 Hababam Sınıfı Güle Güle
1981 Bir Damla Ateş
1981 Bağrımdaki Ateş
1981 Ah Güzel İstanbul
1980 İbişo
1980 Çile Tarlası
1980 Çile
1980 Sarışın Tehlike
1980 Kartal Murat
1980 Huzurum Kalmadı
1980 Devlet Kuşu
1980 Bir Günün Hikayesi
1980 Ben Topraktan Bir Canım
1980 Beddua
1980 Banker Bilo
1980 Ayrılık Kolay Değil
1979 Köşe Kapmaca
1979 Şıllık
1979 Şahin
1979 İstanbul 1979
1979 İnsan Sevince
1979 Üç Tatlı Bela / Öldüren Örümcek
1979 Umudumuz Şaban
1979 Seven Sevene
1979 Nazey
1979 Kanun Gücü
1979 Hazal
1979 Gelin Kayası
1979 Gece Yaşayan Kadın
1979 Fakir
1979 Düşman
1979 Dokunmayın Şabanıma
1979 Beni Mahvettiler
1979 Bal Badem
1979 Aşkı Ben mi Yarattım?
1979 Almanya Acı Vatan
1979 Adak
1978 İyi Aile Çocuğu
1978 Çaresiz
1978 Zor Oyunu Bozar
1978 Yüz Numaralı Adam
1978 Yaşam Kavgası
1978 Sultan
1978 Son Sabah
1978 Maden Dağı
1978 Maden
1978 Kış Bekarı
1978 Köşeyi Dönen Adam
1978 Kabadayı Böyle Sever
1978 Evlidir Ne Yapsa Yeridir
1978 El Bebek Gül Bebek
1978 Derdim Dünyadan Büyük
1977 İbo İle Güllüşah
1977 Çöpçüler Kralı
1977 Sevgili Dayım
1977 Selvi Boylum, Al Yazmalım
1977 Lanet / İlenç
1977 Kan
1977 Günahın Bedeli / Tokat
1977 Bir Tanem
1977 Babanın Evlatları
1976 Tuzak
1976 Tepedeki Ev
1976 Meraklı Köfteci
1976 Aşk Dediğin Laftır
1975 Şaşkın Damat
1975 Televizyon Çocuğu
1975 Sevişmek Bir Dakika
1975 Pisi Pisi
1975 Kaynanalar
1975 Kara Çarşaflı Gelin
1975 Hanzo
1975 Gülşah
1975 Gençlik Köprüsü
1975 Evcilik Oyunu
1975 Civciv Çıkacak Kuş Çıkacak
1975 Ah Nerede
1974 Memleketim
1974 Almanya'da Bir Türk Kızı
1973 Yalancı / Çok Yalnızım
1973 Kır Çiçeği
1972 Dönüş
1971 Beyoğlu Güzeli
1971 Ateş Parçası
1970 Kara Gözlüm
1969 Boş Beşik
1967 Akşam Yıldızı
1966 Ah Güzel İstanbul

Ödüller

1999 11. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Kaçıklık Diploması
1997 9. Ankara Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Ali / Sakın Arkana Bakma 
1982 19. Antalya Film Şenliği - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Kırık Bir Aşk Hikayesi

Görev Aldığı Yapımlar

Güler Ökten Fotoğrafları

Güler Ökten Haberleri