Gülse Birsel

Gülse Birsel

Gülse Birsel
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 11.3.1971

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Beyoğlu Anadolu Lisesi ve Boğazici Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Üniversitedeyken gazeteciliğe merak sardı ve Aktüel dergisinde çalışmaya başladı. Aynı dergide editörlük yaptı, başka dergi ve gazetelere yazılar yazdı.

1994 yılında New York'a gitti ve Columbia Üniversitesi'nde sinema üzerine yüksek lisans yaptı. 1996'da İstanbul'a döndü, Esquire ve Harper's Bazaar dergilerinin yayın yönetmenliğini yürüttü. Aralık 2001'den beri Sabah Gazetesi'ne yazılar yazmaktadır.

Mart 2002-Mart 2004 arası 'g.a.g.' programının metin yazarlığını ve anlatıcılığını yaptı. Şubat 2004'ten Haziran 2009'a kadar süren ve 6 sezon yayınlanan Avrupa Yakası dizisinin senaristi ve oyuncusu olarak çalıştı. 'Gayet Ciddiyim', 'Hala Ciddiyim', 'Yolculuk Nereye Hemşerim', 'Velev ki Ciddiyim' ve 'Yazlık' isimli beş kitabı bulunmaktadır.

Filmografisi

  • Yalan Dünya, 2012
  • Ah Kalbim, 2009
  • 7 Kocalı Hürmüz, 2009
  • Avrupa Yakası, 2004
  • Hırsız Var!, 2004
  • Eyvah Eski Kocam, 2003

Görev Aldığı Yapımlar

Gülse Birsel Fotoğrafları

Gülse Birsel İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler