Gürkan Uygun

Gürkan Uygun

Gürkan Uygun
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.5.1974

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Gürcü asıllı Türk tiyatro, dizi film ve film oyuncusu.

Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'nda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Tatlı Kaçıklar, Böyle mi Olacaktı?, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı. Kendisi en çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdı. Daha sonra birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini oynadı. 2013-2015 tarihleri arasında yayınlanan Kaçak dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırdı.

Filmografi

2020 Seni Bulacam Oğlum!
2019 Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu
2017 Hep Yek 2
2016 Ankara Yazı Veda Mektubu
2016 Somuncu Baba Aşkın Sırrı
2016 Deliormanlı
2016 Hep Yek
2016 Bizans Oyunları: Geym of Bizans
2015 Mu Tiya Mu the Mysterious Melody
2015 Yemekteydik ve Karar Verdim
2015 Bana Masal Anlatma
2014 Unutursam Fısılda
2012 Hobbit: Beş Ordunun Savaşı (Seslendirme)
2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı
2013 Günce
2013 Lal
2013 Tamam mıyız?
2013 Çanakkale Yolun Sonu
2012 Madagaslar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları (Seslendirme)
2012 Hititya: Madalyonun Sırrı
2012 Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (Seslendirme)
2011 Kurtlar Vadisi Filistin
2007 Kurtlar Vadisi Terör
2006 Kurtlar Vadisi Irak
2005 Çarpışma (Kısa Film)
1999 Fasulye
1998 Hoşçakal Yarın
1997 Afife Jale

Televizyon

2018 Mehmed: Bir Cihan Fatihi
2018 Payitaht Abdülhamit
2017 Bu Şehir Arkandan Gelecek
2016 Kehribar
2014 Kaçak
2013 Allah Muhafaza
2013 Muhteşem Yüzyıl
2010 Halil İbrahim Sofrası
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2005 Acı Hayat
2003 Şapkadan Babam Çıktı
2003 Kurtlar Vadisi
2002 Çiçek Taksi
2002 Deli Yürek
2001 Aşkım Aşkım
2000 Yedi Numara
1999 Yılan Hikayesi
1998 Affet Bizi Hocam
1998 Böyle mi Olacaktı?
1997 Son Kumpanya
1997 Bir Demet Tiyatro
1995 Tatlı Kaçıklar
1994 Kaygısızlar

Tiyatro

2013 Testosteron
2006 Atinalı Timon
1998 Yukarıda Biri mi Var?
1997 Bu Filmi Görmüştüm
1996 Komik Para
1995 Arapsaçı
1994 Muhteşem İkili

Görev Aldığı Yapımlar

Gürkan Uygun Fotoğrafları

Gürkan Uygun Haberleri