Güven Kıraç

Güven Kıraç

Güven Kıraç
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 5.4.1960

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Tiyatro ve sinema oyuncusu.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 1960 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Abhaz kökenlidir.1986 yılından beri birçok televizyon dizisi, reklam filmi ve sinema filminde rol aldı. İki yıl devlet tiyatrosu sanatçısı olarak çalıştıktan sonra istifa etti. Adana Devlet Tiyatrosu'nda Ağrı Dağı Efsanesi, İki Kalas Bir Heves ve Sıkıyönetim; Gülriz Sururi Tiyatrosu'nda ise Tiyatrocu, Sokak Kızı İrma, Hamlet ve Tiyatro Stüdyosu'nda Balkon adlı tiyatro oyunlarında oynamıştır. 1995 yılında Garanti Bankası reklamında sınırsız hizmet veren taksici rolü ile ünlendi. 1997 yılında Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Masumiyet' adlı filmde Yusuf karakteriyle, ÇASOD, MGD ve İsrail Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini almıştır. 1998'de Erkan Can ile birlikte Gemide adlı filmde rol aldı. Aynı yıl Laleli'de Bir Azize adlı filmde Aziz karakteriyle karşımıza çıktı. 1999 yılında Salkım Hanım'ın Taneleri adlı filmle 19. İstanbul Film Festivali 'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Aynı yıl Evimiz Olacak Mı? ve Hayat Bağları adlı televizyon dizilerinde rol aldı. 2001 yılında Yeditepe İstanbul adlı filmde Berber Remzi karakterini canlandırdı. 2002 yılında Abdülhamit Düşerken, 2003 yılında Fatih Akın'ın yönettiği Duvara Karşı adlı filmlerde yer aldı. 2004'de Yavuz Turgul'un Gönül Yarası, 2005'de Takva, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?, Kebab Connection adlı filmlerde rol aldı. 2006 yılında çekilen Ömer Faruk Sorak'ın 'Sınav' adlı filminde ise 'Rafet 69' adlı karakteri canlandırdı. 2010-2011 yılları arası Behzat Ç. dizisinde Memduh Başgan rolünü oynadı. Karakterin ölmesi üzerine diziden ayrıldı.


Filmografi

2018 Kafalar Karışık
2018 Müslüm
2017 Beginner
2016 Boşa Giden Her Şey (Kısa Film)
2015 Şeytan Tüyü
2015 Kötü Kedi Şerafettin (Seslendirme)
2014 Kuzu
2013 Özür Dilerim (Aynı zamanda yapımcı)
2013 Sev Beni
2012 Uzun Hikaye
2010 Kavşak
2010 180° - Wenn deine Welt plötzlich Kopf steht
2008 Sarıkamış Beyaz Hüzün
2008 Kirpi
2007 Yaşamın Kıyısında
2006 İp (Kısa Fİlm)
2006 Sınav
2006 Babba
2005 The Net 2.0
2005 Takva
2005 Kebab Connection
2005 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?
2004 Simbiyotik
2004 Mucizeler Komedisi (Video Filmi)
2004 Gönül Yarası
2004 Anlat İstanbul
2003 Duvara Karşı
2002 Abdülhamit Düşerken
1999 Salkım Hanımın Taneleri
1999 Duruşma
1998 Üçüncü Sayfa (Seslendirme)
1998 Laleli'de Bir Azize
1998 Gemide
1997 Masumiyet
Televizyon

2016 Familya
2013 Beni Böyle Sev
2012 Aşkın Halleri
2011 Mor Menekşeler
2010 Türk Malı
2010 Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2010 Sen Harikasın
2007 Sünnet Davası (TV Filmi)
2007 Bıçak Sırtı
2006 Tövbe 2 (TV Filmi)
2006 Taşların Sırrı
2006 Gönül
2006 Bir Demet Tiyatro
2004 Zor Adam (TV Filmi)
2004 Canım Benim
2003 Yeşilçam Denizi (TV Programı)
2003 Peki Olur Şekerim (TV Filmi)
2002 Vaka-i Zaptiye
2002 Merhaba Newyork
2001 Yeditepe İstanbul
2000 Melek Karım
2000 Lazeryum
2000 Hayat Bağları
2000 Akasya Pasajı
1999 Evimiz Olacak mı?
1997 Hiç Bana Sordun mu?
1997 Dostlar Pasajı

Tiyatro

2006 Jeanne D'arc'ın Öteki Ölümü
2004 Mucizeler Komedisi
2001 Kahvede Şenlik Var
1998 Dolu Düşün Boş Konuş
1996 Le Balkon
1994 Ağrı Dağı Efsanesi
1993 İki Kalas Bir Heves
1993 Sıkı Yönetim
1992 Sokak Kızı İrma
1987 Büyük Miras
1986 Siz Ne Dersiniz

Ödülleri

2011 22.Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Kavşak
2000 19. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Salkım Hanımın Taneleri

Görev Aldığı Yapımlar

Güven Kıraç Fotoğrafları

Güven Kıraç Haberleri