Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 11.12.1996

Doğum Yeri: Los Angeles, Kaliforniya, ABD

ABD'li aktris ve şarkıcı.

True Grit (2010), Ender's Game (2013), Romeo & Juliet (2013), Begin Again (2013) ve 3 Days to Kill (2014) filmleriyle tanınmıştır. 

Anne tarafından Filipinli, baba tarafından ise Yahudi asıllı olan oyuncu, 10 yaşında aktif oyunculuk yaşamına başladı. İlk kez Back To You dizisinde rol aldıktan sonra Heather: A Fairy Tale isimli kısa filmde Heather rolünü oynadı. Sonrasında ödüllü kısa film She's a Fox'ta Talia Alden karakterini canlandırdı. Bu filmle tanınmaya başlayan Hailee, daha sonra Without Wings ve Grand Cru adlı iki kısa filmde ve Summer Camp adlı bir TV filminde rol aldı. Bu zaman aralığında birkaç reklam filminde de oynadı. İlk uzun metrajlı filmi True Grit 'ten önce son olarak 2010'da Sons of Tucson 'da Bethany rolünde konuk oyuncu olarak gözüktü.

Coen Kardeşlerin 2010 yapımı True Grit, Steinfeld için dönüm noktası oldu. Bu rolü sayesinde çok sayıda olumlu eleştiri alan Steinfeld, performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Akademi Ödülleri'ne, en iyi kadın oyuncu dalında ise BAFTA Ödülleri'ne aday oldu.

True Grit'ten sonra adı birçok projeyle anılmaya başlayan Hailee'nin, Romeo ve Juliet'in, yönetmenliğini Carlo Carlei'nin yapacağı 2012 uyarlamasında, Juliet Capulet rolüne seçildiği duyuruldu.

Moda ile de yakından ilgili olan Steinfeld, 2011'de Miu Miu'nun yeni yüzü seçildi.

Filmografi

2019 Idol (Ayrıca Yapımcı)
2018 Eighth Grade
2018 Spider-Man: Into the Spider-Verse (Seslendirme)
2018 Bumblebee
2017 Pitch Perfect 3
2016 Term Life
2016 The Edge of Seventeen
2015 Ten Thousand Saints
2015 Pitch Perfect 2
2015 Unity (Belgesel – Anlatıcı)
2015 When Marnie Was There (Seslendirme)
2015 Barely Lethal
2014 3 Days to Kill
2014 The Homesman
2014 The Keeping Room
2013 Hateship, Loveship
2013 Begin Again
2013 The Magic Bracelet (Kısa Film)
2013 Romeo & Juliet
2013 Ender's Game
2010 Without Wings (Kısa Film)
2010 Grand Cru (Kısa Film)
2010 True Grit
2009 She's a Fox (Kısa Film)
2008 Heather: A Fairytale (Kısa Film)

Televizyon

2018 MTV Europe Music Awards 2018 (Sunucu)
2010 Summer Camp (TV Filmi)
2010 Sons of Tucson
2007 Back to You

Görev Aldığı Yapımlar

Hailee Steinfeld Fotoğrafları

Hailee Steinfeld Haberleri