Hakan Çimenser

Hakan Çimenser

Hakan Çimenser
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.3.1968

Doğum Yeri: Tekirdağ, Türkiye

Türk Tiyatro ve film oyuncusu, tiyatro öğretim görevlisi.

1990 yılında, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na sanatçı olarak atandı. 1994-1996 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu müdürlüğü yaptı. 1996 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'na atandı. 1997-2003 yılları arasında Hacettepe Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Filmografisi

2016 Koca Dünya
2014 Kiraz Mevsimi
2013 Hayatboyu
2011 Aşk Tesadüfleri Sever

Yönettiği oyunlar

2015 Son Tango - Ankara Devlet Tiyatrosu
2012 Dolores Claiborne - Ankara Devlet Tiyatrosu
2012 Yağmur Durduğunda - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2011 Şahane Düğün - Trabzon Devlet Tiyatrosu
2011 Anlaşılmaz Konuşmalar - Tiyatro Perest
2010 Beğendiğiniz Gibi - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2009 İmparotorluk Kuranlar - İstanbul Devlet Tiyatrosu
2008 Çok Orijinal Bir Oyun - Bursa Devlet Tiyatrosu
2008 Bay Kolpert - Antalya Devlet Tiyatrosu
2007 Martı - Sivas Devlet Tiyatrosu
2007 Aldatma - Eskişehir Şehir Tiyatrosu
2007 Şahane Düğün - Ankara Devlet Tiyatrosu
2006 Deli Dumrul - Adana Devlet Tiyatrosu
2006 Köpek Kadın Erkek - Ankara Devlet Tiyatrosu
2005 Uçurtmanın Kuyruğu - Ankara Devlet Tiyatrosu
2005 Kaçık - Ankara Devlet Tiyatrosu
2004 Çıkmaz Sokak Çocukları - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
2001 Ölüm ve Kız - Ankara Devlet Tiyatrosu
1997 Sevgili Yalan - Ankara Devlet Tiyatrosu
1996 Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1995 Özel Hayatlar - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1995 Pazartesi Perşembe - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1994 Sevgili Yalan - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Rol aldığı oyunlar

2001 Komşu Köyün Delisi - Ankara Devlet Tiyatrosu
2000 3. Richard - Ankara Devlet Tiyatrosu
2000 Serseri Gönül - Ankara Devlet Tiyatrosu
1998 Olağan Cinayetler - Ankara Devlet Tiyatrosu
1996 Benimkinin Adı Regine - Ankara Devlet Tiyatrosu
1996 Kanlı Düğün - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1994 Korku - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1993 Macbeth - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1992 Görüşme Kutlama Çağrı - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1992 Fareler ve İnsanlar - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1991 Sarıpınar 1914 - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1989 Yunus Emre - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu
1989 Kurban - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu

Ödülleri

2010 Afife Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Yönetmeni, İmparatorluk Kuranlar

Görev Aldığı Yapımlar

Hakan Çimenser Fotoğrafları

Hakan Çimenser Haberleri

Portreler


Vizyondakiler