Hakan Yılmaz

Hakan Yılmaz

Hakan Yılmaz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.6.1969

Doğum Yeri: Rize, Türkiye

Türk oyuncu.

Aslen Malatyalıdır. İlk sahne deneyimini ilkokul 2. sınıfta Cimri ile Manav piyesinde yaşadı. Okul yıllarında Üstün Gürtuna’nın hocalığında folklor çalışmalarında bulundu. Lise yıllarında Çetin Cengiz’den modern dans dersleri aldı ve aynı salonda 3 yıl dans dersleri verdi. Amatör tiyatro grupları ile okullarda çocuk oyunlarında oynadı.

Askerde 15 ay fotoğrafçılık ve animasyon ekibinde görev alıp gösteriler yaptı. Askerden sonra Antalya'ya yerleşti orada çizgi tiyatrosunda 2 yıl oynadı ve televizyonda Çizgi Show adlı programda yer aldı. İstanbul'a dönüp Tevfik Gelenbe’nin tiyatro kursuna katılıp ders aldı.

Bir arkadaşı ile Star TV için skeç programı hazırladı. Ancak yayınlanacağı akşam Körfez Savaşı başladı ve program bu güne kadar halen yayınlanmadı. Oyunculuğa ara verip grafikerlik yaptı. 

1994 yılında 'İner misin? Çıkar mısın?' adlı yarışma programında kendi yazdığı skeçlerde oyunculuk yaptı. 1995 yılında Televizyon Çocuğu adlı show programında oyunculuk yaptı, reklam filmlerinde oynadı. 1997 yılında Yangın Ayşe adlı dizide oynadı. 1998 yılında 120 bölüm Büyük Küçük Demeden adlı çocuk yarışma programını sundu. Reklam filmleri çekti.

1999 yılında Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide oynamaya başladı ve 500 bölüm oynadı. 2004 yılında Uy Başuma Gelenler adlı dizide oynadı. 2004–2005 sezonunda Sevgili Karım adlı tiyatro oyunu ile İstanbul ve Anadolu'da 75 oyun oynadı.

Filmografi

2021 Aykut Enişte 2
2015 Bizans Oyunları: Geym of Bizans
2014 Kendime İyi Bak
2013 Ali Ayşe'yi Seviyor
2012 Bana Bir Soygun Yaz
2009 Kanal-İ-zasyon
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2005 Hababam Sınıfı 3,5
2004 Şans Kapıyı Kırınca
2000 Filler ve Çimen

Televizyon

2018 Koca Koca Yalanlar
2015 Komedi Türkiye
2014 Üç Arkadaş
2014 Böcek
2013 Cesur Hemşire
2011 Pis Yedili
2011 Yahşi Cazibe
2009 Yalancı Romantik
2009 Avrupa Yakası
2008 Komedi Türk
2008 Komedi Dükkanı
2007 Yaprak Dökümü
2007 Baba Oluyorum
2007 Deliler / Rapor (TV Filmi)
2006 Erkeksen Seyret
2005 Kısmet
2004 Uy Başuma Gelenler
2003 Hayat Bilgisi
2003 Ayrılsak da Beraberiz
2000 Dadı
1998 Küçük İbo
1997 Yangın Ayşe
1996 Başka İstanbul Yok

Görev Aldığı Yapımlar

Hakan Yılmaz Fotoğrafları

Hakan Yılmaz Haberleri

Portreler


Vizyondakiler