Hale Akınlı

Hale Akınlı

Hale Akınlı
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1941

Doğum Yeri: Balıkesir, Türkiye

Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı.

Sanat hayatına Şehir Tiyatroları'nda başlayan Hale Akınlı, 35 yılı aşkın süreyle bu kurumda aktif roller aldı. Tiyatronun dışında TRT ve özel TV kanalları gibi kurum ve kuruluşlarda seslendirme yaptı. Sanatçı, aynı zamanda bir sinema ve dizi film oyuncusudur. Hale Akınlı, tiyatro sanatçısı Hamit Akınlı ile evli olup Ceren adında bir kız ve Can ile Melis adlarında iki torun sahibidir.

Filmografisi
2017 Tarla
2015 Kara Ekmek
2013 Güneşi Beklerken
2011 Keşanlı Ali Destanı
2011 Umutsuz Ev Kadınları
2010 Karadağlar
2010 Yağmurdan Sonra
2007 Bez Bebek
2006 Kabuslar Evi 'Gece Gelen Arkadaşlar'
2004 Gece Yürüyüşü
2002 Kısa Devre
2001 O da Beni Seviyor
2001 Karanlıkta Koşanlar
2000 Dadı
1996 Şehnaz Tango
1989 Uçurtmayı Vurmasınlar
1988 Bıçkın
1987 Kaçamak
1987 On Kadın
1986 Merhamet
1986 Sen Türkülerini Söyle
1984 Dağınık Yatak
1981 Yol
1979 Tatlı Çarşamba

Tiyatro

2010 Dullar
2009 Coriolanus
2008 Bernarda Alba'nın Evi
2007 Bana Mastikayı Çalsana
2004 Hadi Öldürsene Canikom
2001 Çin Sabahta
1997 Kuyruklu Yıldız Altında
1997 Sular Aydınlanıyordu
1979 Tırpan (oyun)
1967 Kocadağlar Ağası

Görev Aldığı Yapımlar

Hale Akınlı Fotoğrafları

Hale Akınlı Haberleri