Halil Babür

Halil Babür

Halil Babür
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.06.1987

Doğum Yeri: Bitlis, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Halil İbrahim Babür'dür. Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Lise tiyatrosuyla tiyatro ve oyunculuğa başladı. Çocuk, gençlik ve özel tiyatrolarda profesyonel oyuncu olarak oynadı. Şehir Tiyatrolarına bağlı olarak Mekan Tiyatro Festivali'nde köy seyirlik oyunlarında görev aldı. Çeşitli dallarda temel eğitimleri de buradaki atölye çalışmalarında (pandomim, tahta bacak vs.) gördü. 2 sene üst üste mezun olduğu lisenin oyunlarının rejisörlüğünü yaptı ve çeşitli ödüller aldı. Kamerayla ilk tanışıklığı kendi kısa film grupları olan 'Nampas Film' bünyesinde çekmiş oldukları filmlerle başladı. Bu filmlerde çeşitli roller oynadı. 2008 yılında profesyonel olarak dizi filmlere adım attı.

Filmografi

2021 Beni Sevenlerin Listesi
2019 Ah, Asuman! (Kısa Film)
2018 Topal Şükran'ın Maceraları
2017 Kar
2009 Ay Lav Yu
2008 Gitme (Kısa Film)

Televizyon

2021 Son Yaz
2019 Çukur
2015 Karadayı
2013 Pis Yedili
2011 Tövbeler Tövbesi
2010 Ömre Bedel
2009 Melekler Korusun
2008 Doktorlar
2007 Tek Türkiye
2007 Yaprak Dökümü

Ödülleri

2017 24. Uluslararası Adana Film Festivali - Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü, Kar

Görev Aldığı Yapımlar

Halil Babür Fotoğrafları