Halit Karaata

Halit Karaata

Halit Karaata
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 12.07.1963

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

1978 yılında Meslek Lisesi’nden mezun oldu. Eğitim hayatının sona ermesi ile birlikte çalışma hayatına adım attı. Uzun yıllar, birçok farklı işte işçi olarak çalıştı.

Karaata, 1989 yılında Bulunmaz Tiyatro’da tiyatro oyunculuğuna başlayarak oyunculuk kariyerindeki ilk adımını attı. 1996 yılında İleri Gözetleme Kültür Sanat Evi ve ona bağlı olarak Tiyatro Manga isimli tiyatro gurubunu kurmuştur. Buralarda Genel Sanat Yönetmenliği, oyuncu eğitmenliği, oyun yönetmenliği, oyunculuk ve işçilik yapmıştır. Halit Karaata, İleri Gözetleme Kültür Sanat Evi’nin faaliyetlerine 2003 son verdi, ancak Tiyatro Manga, Manga Oyun ismi ile sanat hayatına devam etmektedir.

Çeşitli tiyatro gruplarında oyuncu ve yönetmen olarak görev yapan Halit Karaata, sanat kariyerinde tiyatro ve sinema senaryoları, denemeleri, makaleleri yazmış, birçok dizi ve sinema projesinde oyuncu olarak yer almıştır. Karınca (2019), Arka Sokaklar (2006) ve Poyraz Karayel: Küresel Sermaye (2017) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2019 Karınca
2018 Sükut Evi
2018 Bordo Bereliler 2: Afrin
2017 Poyraz Karayel: Küresel Sermaye
2017 Damat Koğuşu
2016 Dadaş
2015 Kabr-i Cin: Mühür
2014 Âmentü
2010 Nene Hatun
2010 Aziz İstanbul
2009 Kısa'ca Ramazan: Mahya (Kısa Film)

Televizyon

2021 Arıza
2020 Payitaht Abdülhamid
2018 İstanbul'lu Gelin
2017 Savaşçı
2015 Poyraz Karayel
2013 Unutamam Seni (TV Filmi)
2012 İnce Yürek (TV Filmi)
2012 Hz. Ömer'in Doğuşu (TV Filmi)
2012 Hicret (TV Filmi)
2012 Bulutların Ötesi
2011 Kız Annesi
2011 Ezel
2011 Esma (TV Filmi)
2011 Ebuzer El- Gıfârî (TV Filmi)
2010 Akasya Durağı
2009 Aşk Bir Hayal
2008 Sonsuz Merhamet (TV Filmi)
2008 Bilal-i Habeşi (TV Filmi)
2008 Ana Sözü (TV Filmi)
2007 Kurtlar Vadisi Pusu

Senaryo

2019 Karınca

Görev Aldığı Yapımlar

Halit Karaata Fotoğrafları

Halit Karaata Haberleri