Haluk Kurtoğlu

Haluk Kurtoğlu

Haluk Kurtoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.6.1932

Ölüm Tarihi: 27.9.2004

Doğum Yeri: Aydın

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nde eğitim gördü. 1953-1997 yılları arasında Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak görev yaptı. Londra Royal Shakespeare Academy'de de bir süre çalışmalara katılan Kurtoğlu, 1982-1985 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde ders verdi. Özel tiyatrolarda da oyuncu olarak çalışmalarda bulunan Kurtoğlu, 100'ü aşkın oyunda çeşitli roller üstlendi.

Günümüzde ünlü bir oyuncu ve televizyoncu olan Cem Kurtoğlu'nun babasıdır.

İskilipli Atıf Hoca rolünü oynadığı Mesut Uçakan'ın yönettiği İskilipli Atıf Hoca / Kelebekler Sonsuza Uçar filmiyle daha geniş kitlelerce tanınmıştır.

Haluk Kurtoğlu, 27 Eylül 2004 yılında geçirdiği kalp krizi hayatını kaybetmiştir. Karacaahmet kabristanın'da gömülüdür.

Rol AldığıTtiyatro Oyunları
Nereye Kadar
Eskimeyen Oyun
Altın Göl : Ernest Thomson - Tiyatro İstanbul - 2001
Giydirici : Ronald Harwoorld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1995
Cadı Kazanı : (Arthur Miller - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1994
Limon : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu
Macbeth  : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Hapşırık : Anton Çehov\Michael Frayn - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1990
Altı Kişi Yazarını Arıyor : Luigi Pirandello - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
Tohum Ve Toprak : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1986
Martı : Anton Çehov - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Julius Caesar  : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Kızılderililer : Arthur Kopit - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Limon : Memet Baydur - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1983
Rita (oyun) : Willy Russel - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1981
Akümülatörlü Radyo : Tarık Buğra - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1980
Yaralı Geyik : Necati Cumalı - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
Antigone : Jean Anouılh - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1979
Güneşin Çocukları : Maksim Gorki - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978
Koç Yiğit Köroğlu : Ahmet Kutsi Tecer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Tarla Kuşuydu Juliet : Efraim Kişon - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Koca Sinan : Fazıl Hayati Çorbacıoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Uçmayan Kuşlar Tutulur : Aydın Arıt - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1973
Bağdat Hatun : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1973
Chaillot'daki Deli : Jean Giraudoux - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972
Klinik Bir Olay : Dino Buzzatti - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972
Ayakta Durmak İstiyorum : Tarık Buğra - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
IV.Murat (oyun) : Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Öfke : Slowomir Mrozek - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Andromak : Jean Racine - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1968
Candıda : George Bernard Shaw - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1967
Yaşlı Bayanın Ziyareti : Friedrich Dürrenmatt - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1964
Dünyanın Düzeni : Seán O'Casey - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1964
Vanya Dayı : Anton Çehov - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1964
Julius Cezar : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1963
Tohum Ve Toprak : Orhan Asena - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1963
Rose Bernd : Gerhart Hauptmann - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1962
Foto Finiş : Peter Ustinov - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1962
Ay Herkese Gülümser : Eugene O'Neill - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1961
Hamlet : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1961
Köroğlu (oyun) : Ahmet Kutis Tecer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1960
Şair Ruhu : Eugene O'Neill - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1960
Büyük Jüstinyen : Refik Erduran - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1960
Gergedan : Eugène Ionesco - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1960
Midasın Kulakları : Güngör Dilmen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1960
Karayar Köprüsü : Redik Erduran - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1959
Hürrem Sultan (oyun) : Orhan Asena - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1958
Cadı Kazanı : Arthur Miller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1958
Kral Lear : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1958
Sevmek (oyun) : Paul Geraldy - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1957
Onunikinci Gece : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1957
Su Kızı : Jean Giraudoux - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1957
Tahta Çanaklar : Edmund Morris - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1956
Korku (oyun) : Orhan Asena - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1956
III. Selim : Celal Esad Arseven - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1956
Haydutlar : Friedrich Schiller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1955
Meraki (oyun) : Moliere - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1955
Oğuz Ata : Selahttin Batu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1955
Nora (Bir Bebek Evi) : Henrik İbsen - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1955
Harput'da Bir Amerika'lı : Cevat Fehmi Başkut - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1955
Genç Osman : Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1955
Tanrılar ve İnsanlar (Gılgameş) : Orhan Asena - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1954
Othello : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1954
Maria Stuart : Friedrich Schiller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1954
Çayhane : John Patrick - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1954
Lady Frederick : W. Somerset Maugham - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1953
Güzel Helena : Selehattin Batu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1953
Uçamayan Kuşlar Tutulur
Cyrano de Bergerac (oyun) : Edmond Rostand - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1951

Filmografisi
Yusuf Yüzlü : 2004 Yakup Kaptan
Şeytan Sofrası : 2004 Haşmet
Kadirşinas : 2004
Bulutbey : 2002 Suphi
Abdülhamit Düşerken (film) : 2002 Mehmet Şahabettin Paşa
Emanet (dizi) : 2002 Aslan
Deli Yürek-Boomerang Cehennemi : 2001 Mustafa Ağa
Vasiyet : 2001 Kamil Ağa
Hırsız (oyun) : 2001 Mevlevi Şeyhi
Aşkın Dağlarda Gezer : 1999 Mervan
İlişkiler : 1997 Mustafa
İlk Aşk (dizi) : 1997 Doktor
Kurtuluş : 1996 General Papulas
Sara ile Musa : 1996
Ölümsüz Karanfiller : 1995 Prof.Dr.Erdinç Işık
Babam Askerde : 1994
Aylaklar : 1994
Garip Bir Kolleksiyoncu  : 1994 Doktor
Kanayan Yara - Bosna Mavi Karanlık : 1994
Karanlık Sular : 1994 Haşmet
Ağrı'ya Dönüş : 1993 Mehmet Şahin
Beşinci Boyut : 1993 Hidayet
İskilipli Atıf Hoca / Kelebekler Sonsuza Uçar 1993 Atıf Hoca
Yaz Evi : 1993 Durali
Merhamet : 1993
Hasret : 1993
Uyanış / Davud-i Tai Hz. : 1993 Efgan Efekan Seslendirmesi
Hayatın İçinden : 1993
Yorgun Savaşçı(film) : 1993
Kanayan Bosna : 1993
Beyaz Gece / Mehmet Emin Tokadi Hz. 1993 Efgan Efekan Seslendirmesi
İbrahim Bin Ethem Hz. / İlahi Aşk : 1993 Fırıncı Tahir
Mukaddes Emanet : 1993
Bişr-i Hafi / Bir Zamanlar Sarhoştu 1992 Abdullah Bin Mübarek
Yağmur Beklerken : 1992
İki Kızkardeş : 1992
Sonsuza Yürümek : 1991
Yıldızlar Gece Büyür : 1991 Saffet Zeki
Issızlığın Ortası : 1991
Yol Palas Cinayeti : 1991
Minyeli Abdullah 2 : 1990
Sayın Başkan : 1990
Yalnız Değilsiniz : 1990
Dört Mevsim İstanbul : 'İstanbul Bir Özlemdir' 1990
Topkapı (film) : 1990
Minyeli Abdullah : 1989 Avukat Ali Bey
Doktorlar : 1989 Memduh
İnsanlar Yaşadıkça : 1989
Belki Yarın : 1988
Reis Bey : 1988 Reis Bey
Yansıma : 1988
Yedi Uyuyanlar : 1988 Hasan Eker
Dönemeç : 1988
Ölümünün 400. Yılında Mimar Sinan : 1988
Türk Vakıf Medeniyeti : 1988
Aşkın İlk Yarısı : 1987
Cennet Gözlüm : 1987 Ekrem
Gönülden Gönüle : 1987 Adil Paşa
Hafız Yusuf Efendi : 1987 Paşa Adil Bey
Yolun Sonundaki Karanlık : 1987
Kuruluş / Osmancık : 1987 Şeyh Edebalı
Ateşten Günler : 1987
Bir Muharririn Ölümü : 1987
Elif Ana - Ayşe Kız : 1987
Gecenin Öteki Yüzü : 1987
Sultanoğlu : 1986 Murat'ın Babası
Duvardaki Kan : 1986 Talat Paşa
Acımak : 1985 Abdullah
Fırtına Gönüller : 1984
Aliş ile Zeynep : 1984
Bataklıkta Bir Gül : 1983 Erol'un Babası
İhtiras Fırtınası : 1983 Recai Bey
Küçük Ağa : 1983 Dr. Yüzbaşı Haydar
Bir Yudum Mutluluk : 1982 Sadık
Elveda Dostum : 1982 Sibel in Babası
Hacı Arif Bey : 1982
Yorgun Savaşçı (Film) : 1979 Albay Bekir Sami
Çanakkale Aslanları : 1964
Manyaklar Köşkü : 1964 İhsan Tuna

Görev Aldığı Yapımlar

Haluk Kurtoğlu Fotoğrafları

Portreler


Vizyondakiler