Haluk Piyes

Haluk Piyes

Haluk Piyes
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 30.3.1975

Doğum Yeri: Köln, Almanya

Türk asıllı Alman oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Baba tarafından Kırşehir Çiçekdağlı, anne tarafından ise Mersin Tarsus'ludur. Almanya'da ilkokulda çok sevdiği Türk edebiyatı hocasının desteği ile tiyatro kurslarına gitti. Arkadaşlarının şiddete eğilim göstermesi üzerine hukuk okumaya karar verdi. Hukuk eğitimiyle birlikte tiyatro ve sinema eğitimi de alan Piyes, bu arada boks da yaptı. Bir ara fuarlarda sunuculuk yapan genç oyuncu, Los Angeles AFI'da 3 sene senaryo ve yönetmenlik, New York'ta ise Actors Studio'da Los Angeles HAW'da oyunculuk eğitimi aldı. Yabancılar, akıllarında kolayca tutabilmek için Luk Piyes demektedirler. Sosyal danışmanlığa devam eden Piyes, madde ve şiddet bağımlılığına karşı seminerler vermektedir. Ayrıca çocukluğundan bu yana hayali olduğunu söylediği kamyon şoförlüğü yapmaktadır.

Filmografi

2019 Malazgirt 1071 - Bizans'ın Kıyameti
2017 Geçmişteki Sır
2016 Fuel to the Fire (Kısa Film)
2016 Ateş
2015 Bizim Hikaye
2013 Einmal Hans mit scharfer Soße
2009 Kanımdaki Barut
2007 Mülteci
2007 Porno!Melo!Drama!
2007 Pars: Kiraz Operasyonu
2006 The Stoning
2004 En garde
2003 Die Klasse von '99 - Schule war gestern, Leben ist jetzt
2002 Der Brief des Kosmonauten
2001 O da Beni Seviyor
2000 Kanak Attack
1999 Zwei (Kısa Film)

Televizyon

2017 Ein Fisch namens Liebe (TV Filmi)
2016 Wilsberg
2013 Firuze
2013 Galip Derviş
2012 M.U.C.K.
2011 Umut Yolcuları
2009 Aynadaki Düşman
2007 Pusat
2007 Kobra Takibi
2006 Sahte Prenses (Mini Dizi)
2005 Jede Menge Leben
2005 Eylül (Mini Dizi)
1999 Die Wache
1998 Die Mädchenfalle - Der Tod kommt online (TV Filmi)
1997 Der Schrei der Liebe (TV Filmi)

Yönetmen

2016 Ateş
2009 Kanımdaki Barut

Yapımcı

2016 Ateş
2009 Kanımdaki Barut

Senaryo

2016 Ateş
2009 Kanımdaki Barut

Görev Aldığı Yapımlar

Haluk Piyes Fotoğrafları

Haluk Piyes Haberleri