Hamdi Alkan

Hamdi Alkan

Hamdi Alkan
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 15.7.1967

Doğum Yeri: Hatay, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Hatay'ın merkezi Antakya ilçesine bağlı Döver Köyü'nde doğmuştur. Biri kız, beşi erkek 6 kardeşin en küçüğüdür. Babası emekli memur, annesi ise ev hanımıdır. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunudur. Hâlen tiyatro hocalığı, genel sanat yönetmenliği yapmaktadır. En popüler TV programlarından biri olan ve skeçlerden oluşan komedi programı Reyting Hamdi ile tanınmış ve bu isimle anılır olmuştur.

Yönetmenliğini yaptığı Reyting Hamdi (2002), En İyi Arkadaşım (2004), Yumurcak TV (2005) ve Arka Sıradakiler (2007-2011) dizileriyle Selam: Bahara Yolculuk (2015) filmiyle tanınmıştır.

Filmografi

2018 İki İyi Çocuk
2017 Ketenpere
2016 Pamuk Prens
2012 Süpertürk
2006 Emret Komutanım: Şah Mat
2003 Okul
2003 Neredesin Firuze?
2001 Şellale
1991 Yeniden Doğuş Zamanı
1991 Umut Hep Vardı

Televizyon

2017 Türk Malı
2012 İsmail Baki Tv
2012 Yol Ayrımı
2013 Muhteşem Yüzyıl
2011 Arka Sıradakiler
2006 Güldünya
2007 Ezo Gelin
2006 Anadolu Kaplanı
2004 En İyi Arkadaşım
2004 Cennet Mahallesi
2002 Reyting Hamdi
2002 En Son Babalar Duyar
1995 Şark Kahvesi
1994 İnce İnce Yasemince
1993 Komşular
1992 Üç Aşağı Beş Yukarı

Yönetmen

2019 Kırk Yalan
2015 Selam: Bahara Yolculuk
2009 Dersimiz Atatürk
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım

Televizyon

2018 Çukurdere
2018 Meleklerin Aşkı
2018 Bir Mucize Olsun
2016 Hayat Bazen Tatlıdır
2016 O Hayat Benim
2014 Gurbette Aşk
2013 Aşk Emek İster
2012 Kendimize Doğru
2011 Arka Sıradakiler
2010 Öğretmen Kemal
2008 Komedi Türk
2005 Yumurcak TV
2004 En İyi Arkadaşım
2002 Reyting Hamdi

Yapımcı

2011 Arka Sıradakiler
2006 Güldünya
2005 Afacanlar Kampı
2004 En İyi Arkadaşım
2002 Çocuklar Duymasın
2002 Zor Baba
2002 Reyting Hamdi
2000 Kahkaha Show

Senaryo

2015 Arka Sıradakiler

Görev Aldığı Yapımlar

Hamdi Alkan Fotoğrafları

Hamdi Alkan Haberleri