Hande Doğandemir

Hande Doğandemir

Hande Doğandemir
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.11.1985

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk Oyuncu, Sunucu ve Sosyolog. 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunudur. İletişim Sosyolojisi üzerinde çalışmıştır. Ortaokul ve lisede Fransızca eğitim görmüştür. Üniversitede son sınıfta okurken Erasmus ile Fransa'nın Lille şehrinde de bulunmuştur. Televizyon ve İletişim Sosyolojisi üzerinde çalışma yaparken kamera arkasında çalışmaya başladı.

Kariyeri

Nejat İşler ile Browni intense reklamında vamp kadını canlandırdıktan sonra dikkat çekmesinin ardından, Onur Ünlü'nün yönettiği Şubat dizisinde geleceği, düşünceleri gören lunapark sahibinin kızı 'Elem' (fantastik) karakteriyle birlikte eşzamanlı konuk oyuncu olarak tek bölümlük Leyla ile Mecnun dizisinde hiç konuşmadan insanlara gülen 'Şans' karakteriyle akıllarda yer edinmiştir. Hemen peşinden Güneşi Beklerken dizisinde liseli atletizm sporcusu 'Zeynep' rolüyle başrolde oynayarak tanınmıştır. Lipton şans öpücüğü reklamlarında Güneşi Beklerken dizisinde başrolü paylaştığı rol arkadaşı Kerem Bürsin ile marka yüzü oldu.

2011-2012 yılları arasında, TRT 1'de yayınlanan Sen de Gitme dizisinde iki sezon acil doktoru Aslı karakterini canlandırmıştır. Dizinin 2.sezonu ile birlikte eşzamanlı olarak TRT Okul'da 'Hatırlar mısınız?' programını sunmaya başladı.

Ardından aynı sezon 'İbreti Ailem' adlı yaz dizisinde albenili ipek karakteriyle absürt-komedi oynadı. Konuk oyuncu olarak tek bölümlük Vanlı depremzedeyi oynadığı Böyle Bitmesin dizisi hariç bir süre sadece sunuculuk yaptı.

Kamera arkasında gelen tekliflerle başrollerini oynadığı kısa süreli Keskin Bıçak ve Kahramanlar dizileriyle oyunculuğa adım atmıştır. Sonrasında 2010'da kamera arkasında çalışmaya devam ederken Altan Gördüm ve Vahide Perçin'den Akademi 35 buçuktan oyunculuk eğitimi aldı. Atasay doğum günü kutlama reklamında oynamış ve Avon Dergisi'nin 2010 Haziran ayının 'Yüz Güzeli' seçilmiştir.

İletişim sosyolojisi üzerinde tez hazırlarken bir yapım şirketinde stajerlik yapan sosyolog Hande Doğandemir çeşitli yapım ve rejilerde çalıştı. Kamera arkasında editör yardımcısı olarak en son program içeriği hazırladı.

Filmografi

2017 Kaybedenler Kulübü Yolda
2016 Her Şey Aşktan
2015 Bana Masal Anlatma

Televizyon

2016 Hayatımın Aşkı
2015 Racon: Ailem İçin
2013 Güneşi Beklerken
2013 Leyla ile Mecnun
2013 Şubat
2012 Böyle Bitmesin
2012 İbreti Ailem
2011 Sen de Gitme
2010 Keskin Bıçak
2010 Kahramanlar

Müzik Klibi

2014 Aylin Zoi-Mecaz

Sunuculuk

2011 Hatırlar mısınız?

Ödüller

2014 3. Ege Üniversitesi Medya Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Güneşi Beklerken
2014 5. Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri - En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu, Güneşi Beklerken

Görev Aldığı Yapımlar

Hande Doğandemir Fotoğrafları

Hande Doğandemir İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler