Harold Perrineau

Harold Perrineau

Harold Perrineau
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Yeri: ABD

Amerikalı aktör. 

Amerikan yapımı Oz'daki Augustus Hill rolü ile tanındı. Daha sonra Matrix filmindeki Link karakteri ile ve Lost dizisindeki Michael Dawson karakteri ile ününü pekiştirdi.

Lost dizisinin diğer bir aktörü Adewale Akinnuoye-Agbaje ile beraber Oz dizisinde yer almıştır. Evli olan Perrineau'nun bir kız çocuğu bulunmaktadır.

Filmografi
King of New York (1990), Metroda bir hırsız rolünde
I'll Fly Away (1991-1993), Robert Evans
Smoke (1995) Thomas 'Rashid' Cole
Blood and Wine (1996) Henry
Romeo + Juliet (1996), Mercutio
The Edge (1997) Stephen
Oz (1997-2003), Augustus Hill
Lulu on the Bridge (1998) Bobby Perez
The Best Man (1999) Julian Murch
Woman On Top (2000) Monica Jones
Prison Song (2001), Steve Amca
On Line (2002) Moe Curley
The Matrix Reloaded (2003) Link
Enter the Matrix (2003) Link
The Matrix Revolutions (2003) Link
Dead Like Me (2003) Aroun Levert, Bölüm:Rest In Peace
Lost (2004-2006, 2008) Michael Dawson
CSI (2007) Rev. Rhodes, Bölüm:Go to Hell
28 Weeks Later (2007) Flynn
Gardens of the Night (2008) Orlando
Ball Don't Lie (2008) Jimmy
Felon (2008) Lt Jackson.
The Unusuals (2009) Dedektif Leo Banks

Görev Aldığı Yapımlar

Harold Perrineau Fotoğrafları

Harold Perrineau Haberleri