Harvey Keitel

Harvey Keitel

Harvey Keitel
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 13.5.1939

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktör ve yapımcı.

Martin Scorsese Mean Streets (1973) ve Taksi Şoförü (1976), Ridley Scott'ın Düellocular (1977) ve Thelma ve Louise (1991), Peter Yates'in Ambulans (1976), Quentin Tarantino'nun Rezervuar Köpekleri (1992) ve Ucuz Roman (1994), Jane Campion'un The Piano (1993), Abel Ferrara'nın Bad Lieutenant'ı (1992), Robert Rodriguez'in Günbatımından Şafağa (1996), James Mangold'un Güçlüler Bölgesi (1997), Paolo Sorrentino'nun Gençlik (2015) filmlerindeki rolleriyle tanınmıştır. Gelmiş geçmiş en iyi aktörlerden biri olarak kabul edilmektedir. Al Pacino ve Ellen Burstyn ile birlikte, o Actor's Studio'nun şu anki başkanıdır.

Filmografi

2019 The Irishman
2018 Fatima
2018 See You Soon
2018 The Last Man
2018 First We Take Brooklyn
2018 Köpek Adası (Seslendirme)
2017 Lies We Tell
2017 Madame
2016 The Comedian
2016 Chosen
2015 The Ridiculous 6
2015 Outlaws (Kısa Film)
2015 Gençlik
2014 Gandhi of the Month
2014 Tabanca
2014 Seni Seviyorum Rio
2014 Büyük Budapeşte Oteli
2014 Düşmanın Yolu
2013 Beyoncé: Pretty Hurts (Kısa Video Filmi)
2013 Son Şans
2013 Delilere Veda
2012 Moonrise Kingdom
2011 Little Fockers: Deleted Scenes (Kısa Video Filmi)
2010 The Last Godfather
2010 Zor Baba 3
2010 A Beginner's Guide to Endings
2009 Wrong Turn at Tahoe
2009 The Ministers
2009 Jay-Z: D.O.A - Death of Auto-Tune (Kısa Video Filmi)
2009 Soysuzlar Çetesi (Seslendirme)
2007 Büyük Hazine: Sırlar Kitabı
2007 My Sexiest Year
2006 Arthur ile Minimoylar (Seslendirme)
2006 Il mercante di pietre
2006 Suç
2006 One Last Dance
2005 The Shadow Dancer
2005 Sakin Ol
2004 The Bridge of San Luis Rey
2004 Büyük Hazine
2004 Puerto Vallarta Squeeze
2003 Chasing the Elephant (Kısa Fİlm)
2003 Dreaming of Julia (Ayrıca Yapımcı)
2003 El misterio Galíndez
2003 Who Killed the Idea? (Kısa Film)
2003 Crime Spree
2002 Beeper
2002 Kızıl Ejder
2002 Ginostra
2002 Nowhere
2001 Gri Bölge (Ayrıca Yapımcı)
2001 Taraf tutmak
2001 Nailed
2000 Vipera
2000 Little Nicky
2000 Prince of Central Park
2000 U-571
1999 Presence of Mind
1999 Kutsal duman
1999 Three Seasons (Ayrıca Yapımcı)
1998 Il mio West
1998 Finding Graceland
1998 Köprüdeki Lulu
1998 Shadrach
1997 FairyTale: A True Story
1997 Güçlüler Bölgesi
1997 Hırs Tuzağı
1996 İz Peşinde
1996 Günbatımından Şafağa
1995 Tut Şu Bücürü
1995 Torbacı
1995 Ulis'in Bakışı
1995 Blue in the Face (Ayrıca Yapımcı)
1995 Smoke
1994 Imaginary Crimes
1994 Somebody to Love
1994 Ucuz Roman
1994 Monkey Trouble
1993 The Young Americans
1993 Snake Eyes
1993 Rising Sun
1993 The Piano
1993 Suikastçi
1992 Yırtık Rahibe
1992 Bad Lieutenant
1992 Rezervuar Köpekleri (Ayrıca Yapımcı)
1991 Bugsy
1991 Thelma ve Louise
1991 Ölümcül Düşünceler
1990 Grandi Cacciatori
1990 La batalla de los Tres Reyes
1990 The Two Jakes
1990 Ölümün Gözleri
1989 The January Man
1988 Caro Gorbaciov
1988 The Last Temptation of Christ
1987 The Pick-up Artist
1987 Blindside
1987 L'inchiesta
1986 La sposa americana
1986 The Men's Club
1986 Wise Guys
1986 Off Beat
1985 El caballero del dragón
1985 Un complicato intrigo di donne, vicoli e delitti
1984 Nemo
1984 Geç Kalan Sevgi
1983 Une pierre dans la bouche
1983 İhtiras
1983 Copkiller
1982 Varennes Gecesi
1982 Sinir
1980 Kötü Zamanlama
1980 Satürn 3
1980 Ölümü Beklerken
1979 Eagle's Wing
1978 Fingers
1978 Blue Collar
1977 Düellocular
1976 Welcome to L.A.
1976 Buffalo Bill and the Indians, or Sitting Bull's History Lesson
1976 Ambulans
1976 Taksi Şoförü
1975 That's the Way of the World
1974 Alice Doesn't Live Here Anymore
1973 Mean Streets
1967 I Call First
1967 Parıltılı Gözler

Televizyon

2016 Paradise Inc.
2016 Inside Amy Schumer
2013 The Power Inside (Mini Dizi)
2012 Fatal Honeymoon (TV Filmi)
2008 Life on Mars
2006 The Path to 9/11 (Mini Dizi)
2002 Saturday Night Live
2000 Fail Safe (TV Filmi)
1989 Imagining America (TV Filmi)
1989 This Ain't Bebop (TV Kısa Filmi)
1988 The Play on One
1987 Dear America: Letters Home from Vietnam (Belgesel Film – Seslendirme)
1986 The Ellen Burstyn Show
1985 Baciami strega (TV Filmi)
1985 Amazing Stories
1984 La bella Otero (TV Filmi)
1974 Virginia Hill (TV Filmi)
1974 The F.B.I.
1973 Pueblo (TV Filmi)
1973 Kojak
1971 Great Performances
1968 N.Y.P.D.
1966 Dark Shadows
1966 Hogan's Heroes

Görev Aldığı Yapımlar

Harvey Keitel Fotoğrafları

Harvey Keitel Haberleri