Hayden Christensen

Hayden Christensen

Hayden Christensen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.4.1981

Doğum Yeri: Vancouver, British Columbia, Kanada

Kanadalı oyuncu. 

Genç yaşta Kanada televizyonlarında ortaya çıktı. 1990'lı yıllarda ABD'de farklı alanlara yöneldi. İlk önemli rolü Sam rolüyle Life as a House'du. Life as a House filmiyle Altın Küre'ye aday gösterilmiştir. Onu üne kavuşturan film ise Yıldız Savaşları filmindeki Anakin Skywalker rolüydü.

Christensen dört çocuğun üçüncüsü olarak Vancouver Kanada'da doğdu. Babası David Christensen bir yazılım uzmanıdır. Babasında Danimarka, annesinde İtalyan ve İsveç soyu vardır. Tove adında bir erkek, Kaylen ve Hesja adında iki kızkardeşi var.

Unionville High School'da öğrenim görmüş ve burada bir drama programına katılmıştır. Keşfedilişi Dünya trambolin şampiyonu ablasıyla birlikte bir reklam çekimine gitmesiyle olmuştur.

1993 yılında 12 yaşında Kanada'da Family Passions isimli televizyon dizisinde rol almıştır. Ertesi yıl In the Mouth of Madness isimli filmde ufak bir rol aldı. 1995 ve 1999 yılları arasında Harrison Bergeron, Forever Knight, Goosebumps, The Virgin Suicides ve Are You Afraid of the Dark? gibi televizyon programları ve filmlerde rol almış, 2000'de ise FOX'ta Higher Ground isimli televizyon dizisinde Scott Barringer karakterini canlandırmıştır.

2001'de Life as a House filminde Sam Monroe karakterini canlandırmış ve bu filmdeki rolü ile Altın Küre ve SAG ödüllerine aday gösterilmiştir. Daha sonra ise Yıldız Savaşları filmlerinde Anakin Skywalker karakterini canlandırmıştır.

2007'de Mischa Barton ile birlikte rol aldığı, The Decameron isimli kitaptan uyarlanan Virgin Territory isimli filmde oynayan Christensen aynı yıl 'Awake' (Anestezi) isimli filmde Jessica Alba ile birlikte rol almıştır. 2008'de ise Samuel L. Jackson ile birlikte Jumper isimli filmde doğa üstü güçleri olan ve zamanda yol alabilen bir genci canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Little Italy
2017 First Kill
2017 Numb, at the Edge of the End
2015 American Heist
2015 90 Minutes in Heaven
2014 Outcast
2010 Takers
2010 Vanishing on 7th Street
2010 Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey (Seslendirme)
2009 New York, I Love You
2008 Jumper
2007 Awake
2007 Virgin Territory
2006 Factory Girl
2005 Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith
2004 Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi
2003 Shattered Glass
2002 Star Wars: Episode II – Attack of the Clones
2001 Life as a House
1999 The Virgin Suicides
1999 Free Fall
1998 The Hairy Bird
1996 No Greater Love
1995 In the Mouth of Madness
1995 Street Law

Televizyon

2000 Trapped in a Purple Haze (TV Filmi)
2000 Higher Ground
1999 Real Kids, Real Adventures
1999 Are You Afraid of the Dark?
1999 The Famous Jett Jackson
1997 Goosebumps
1996 No Greater Love (TV Filmi)
1996 Forever Knight
1995 Love and Betrayal: The Mia Farrow Story (TV Filmi)
1995 Harrison Bergeron (TV Filmi)
1993 Family Passions

Görev Aldığı Yapımlar

Hayden Christensen Fotoğrafları

Hayden Christensen Haberleri