Hayk Kirakosyan

Görüntü Yönetmeni

Doğum Tarihi: 31.1.1962

Doğum Yeri: Erivan, Ermenistan

Ermeni görüntü yönetmeni.

Tam adı Hayk Stepanoviç Kirakosyan'dır. “Moskova Union State Üniversitesi” Sinema Bölümü ve Gerasimov Sinematografi Enstitüsü mezunudur. Başta uzun metrajlı sinema filmi olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında reklam, animasyon, belgesel, video klip gibi çeşitli alanlardaki birçok projede yer aldı. 2001 yılında sinemalarda gösterime giren ve yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu’nun yaptığı Herkes Kendi Evinde isimli uzun metrajlı filmi 20. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödülüne layık görüldü.

Kadir Has Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü ve Plato Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV bölümünde öğretim üyesidir.

Filmografi

Görüntü Yönetmeni Olarak

2019 Gölgeler İçinde
2018 Ezhel: Geceler (Video Kısa Film)
2017 Yaşamayanlar (Kısa Film)
2017 Misafir
2017 Mama (Kısa Film)
2017 Bölük
2017 7YUZ (TV Dizisi)
2016 Son Kuşlar
2016 Little Bullets (Kısa Film)
2016 Kıyıdakiler
2016 Hep Yek
2015 Hayalet Dayı
2014 İncir Reçeli 2
2014 Garip (Kısa Film)
2014 Daire
2013 Hükümet Kadın 2
2013 Hükümet Kadın
2013 Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
2013 Erkek Tarafı Testosteron
2011 Vuazen
2011 Galata (Kısa Film – Fotoğraf Direktörü)
2011 Atlıkarınca
2009 Başka Dilde Aşk
2009 7 Kocalı Hürmüz
2008 Pure Random (Kısa Film)
2006 Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü? (Fotoğraf Direktörü)
2005 Nechayannaya Radost (TV Filmi)
2004 Neredesin Firuze?
2002 Mumya Firarda
2001 Şellâle
2001 Herkes Kendi Evinde
1993 Vagon (Fotoğraf Direktörü)
1992 Parajanov: The Last Spring (Belgesel)
1991 Aryun
1989 Yerazahan (Kısa Film)
1988 Quartet (Fotoğraf Direktörü)
1984 Babil'de Yalnızlık (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

2013 Hükümet Kadın 2
2006 Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü?

Yapımcı Olarak

2017 A Blurry Pastel Painting (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Hayk Kirakosyan Haberleri