Hayley Atwell

Hayley Atwell

Hayley Atwell
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.4.1982

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktris.

Tam adı Hayley Elizabeth Atwell'dir. Babası Grant ABD'li, annesi Alison İngiliz'di. Anne ve babasının 2 yaşındayken ayrılması sonrası annesiyle kaldı ve Londra'da büyüdü. Sion-Manning Roman Catholic Girls' School ve London Oratory School'da eğitim aldı. Oxford Üniversitesi'ne kaydolma ihtimali gerçeğe dönüşmeyince 2 yıl boyunca dünyayı gezdi. Sonrasında Guildhall School of Music and Drama'ya kabul edildi.

2005'te The Guildhall School'un müzik ve drama bölümünü bitiren oyuncu, birkaç televizyon işinin ardından Woody Allen'dan teklif aldı. 2007 yapımı Cassandra'nın Rüyası'nda Colin Farrell, Ewan McGregor gibi isimlerle kamera karşısına geçen Atwell, sinema dünyasına önemli bir yönetmen ve oyuncularla birlikte girme şansı bulmuş oldu. Captain America: The First Avenger filminde, Agents of S.H.I.E.L.D. ve Agent Carter dizilerinde Peggy Carter rolüyle kendine yer buldu. Ayrıca Avengers: Age of Ultron ve Ant-Man gibi diğer Marvel filmlerinde bu karakterle kısa bölümlerde ekranda gözüktü.

2015'te Kenneth Branagh'ın Cinderella uyarlamasında Ella'nın annesi rolünde oynadı.

Filmografi

2018 Christopher Robin
2015 Cinderella
2015 Avengers: Age of Ultron
2015 Ant-Man
2014 Captain America: The Winter Soldier
2014 Testament of Youth
2013 Jimi: All Is by My Side
2013 Marvel One-Shot: Agent Carter (Kısa Film)
2012 I, Anna
2012 The Sweeney
2011 Captain America: The First Avenger
2010 Tomato Soup
2009 Love Hate (Kısa Film)
2008 Brideshead Revisited
2008 The Duchess
2007 Cassandra's Dream
2007 How About You

Televizyon

2017 Avengers Assemble (Seslendirme)
2017 Howards End (Mini Dizi)
2016 Conviction
2016 Return of the Spider Monkeys (Belgesel – Anlatıcı)
2015 Agent Carter
2014 Agents of S.H.I.E.L.D.
2013 Black Mirror
2013 Life of Crime
2012 Falcón
2012 Playhouse Presents
2012 Restless
2010 The Pillars of the Earth
2010 Any Human Heart
2009 The Prisoner
2007 Mansfield Park (TV Filmi)
2007 The Shadow in the North (TV Filmi)
2006 Fear of Fanny
2006 The Ruby in the Smoke (TV Filmi)
2006 The Line of Beauty
2005 Whatever Love Means (TV Filmi)

Video Oyunları (Seslendirme)

2016 Lego Marvel's Avengers
2011 Captain America: Super Soldier

Tiyatro

2018 Dry Powder
2013 The Pride
2011 The Faith Machine
2009 A View from the Bridge
2008 Major Barbara
2007 The Man of Mode
2006 Women Beware Women
2005 Prometheus Bound

Radyo

2018 The Merchant of Venice
2017 Ecco
2017 Cassandra at the Wedding
2017 Ode to Saint Cecilia
2016 The Magus
2014 The Martian Chronicles
2013 Doctor Who: The Sands of Life
2010 Doctor Who: The Whispering Forest
2008 The Leopard
2008 Doctor Who: The Doomwood Curse
2007 Felix Holt, the Radical
2006 Doctor Who: Blood of the Daleks

Görev Aldığı Yapımlar

Hayley Atwell Fotoğrafları

Hayley Atwell Haberleri