Hélène Cardona

Hélène Cardona

Hélène Cardona
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız şair, dilbilimci, çevirmen ve aktris. 

İspanyol şair José Manuel Cardona'nın kızıdır. ABD, Fransa ve İspanya pasaportu sahibidir.

İspanya Cantabria Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Sorbonne Üniversitesi'nde Amerikan Edebiyatı dalında yüksek lisans yapmıştır. Goethe Enstitüsü'nden ve Uluslararası Endülüs Üniversitesi'nden burslar aldı. İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Yunanca ve İtalyancayı akıcı bir şekilde konuşabilmektedir.

Cardona, Fransız Ticaret Odası, Kanada Büyükelçiliği ve film endüstrisi için çevirmenlik yaptı. Life in Suspension adlı kitabıyla 2017 International Book Award in Poetry ödülünü kazandı.

Filmografi

2020 Miracle Underground
2019 Purgatory by Dante
2019 Bring Me To The Light
2018 The Catcher Was a Spy
2018 State Like Sleep
2018 Overlord
2018 Inferno by Dante
2017 Küçülen Hayatlar
2017 Dark Ascension
2016 Dying to Live (Kısa Film)
2015 Jurassic World
2014 The Necklace (Kısa Film)
2014 5 Minutes (Kısa Film)
2014 Aşk Tarifi
2013 A Bedtime Story (Kısa Film)
2013 Lunch Break
2013 Haunting Charles Manson (Kısa Film)
2012 Stealing Roses
2009 Halo (Kısa Film)
2002 Yeter
2001 Final
2000 Çikolata
1999 Ladies Room (Kısa Film)
1999 Mumford
1998 Billboard Dad (Video)
1997 Bir Koca Şart mı?
1996 I Love You, I Love You Not
1996 Güzel Bir Gün
1996 Big Night
1994 Sike
1994 Sevginin Gücü
1993 Six Degrees of Separation
1993 Aşk mı Para mı?
1992 Chain of Desire

Televizyon

2019 Palomino & Swissy
2018 Jack Ryan
2018 12 Maymun
2015 Scorpion
2015 Homeland
2014 Front Seat Chronicles
2014 Table Manners (Kısa Film)
2014 Rosemary's Baby (Mini Dizi)
2012 Chuck
2011 Pan Am
2009 The Bold and the Beautiful
2009 Interview: Version Française
1999 The New Adventures of Robin Hood
1999 Passions
1997 The Guiding Light
1995 One Life to Live
1995 Law & Order
1993 Another World

Seslendirme

2018 Queen of the South (TV Dizisi)
2018 The Blacklist (TV Dizisi)
2018 The Romanoffs (TV Dizisi)
2018 Wonderwell
2018 The Spy Who Dumped Me
2018 15:17 Paris Treni
2017 Underground (TV Dizisi)
2017 Timeless (TV Dizisi)
2017 The Affair (TV Dizisi)
2017 Criminal Minds: Beyond Borders (TV Dizisi)
2017 Snatched
2016 Heroes Reborn (TV Dizisi)
2016 X-Men: Apocalypse
2016 Müttefik
2015 Agent X (TV Dizisi)
2015 Unfinished Business
2015 Point Break
2015 Mad Max: Fury Road
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2015 Grace Stirs Up Success
2014 NCIS: Naval Criminal Investigative Service (TV Dizisi)
2014 X-Men: Geçmiş Günler Gelecek
2014 Muppets Aranıyor
2014 Maymunlar Cehennemi: Safak Vakti
2014 Charlie Is My Darlin'
2013 Zero Hour (TV Dizisi)
2013 Dünya Savaşı Z
2013 Dante's Hell Animated (Kısa Film)
2012 Nikita (TV Dizisi)
2012 Hemingway & Gellhorn (TV Dizisi)
2011 Neşeli Ayaklar 2
2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu
2010 Turist
2010 Öteki Dünya
2010 Kiminle Evlendim
2010 Gece ve gündüz
2010 Başlangıç
2010 A-Takımı
2009 Soysuzlar Çetesi
2009 Sahtekârlar
2009 Pembe Panter 2
2009 Ninja'nın İntikamı
2009 Müzede bir gece 2
2009 G.I. Joe: Kobra'nın Yükselişi
2007 Büyük Hazine: Sırlar Kitabı
2007 Bitirim İkili 3
2007 Av Partisi
2006 İyi Bir Yıl
2006 Duvak
2005 Çevirmen
2004 Terminal
2004 Medusa Darbesi
2004 De-Lovely
2003 Zaman Ötesi
2003 Büyük Balik
2001 Tesadüf
2001 Günahkar
2000 Passion of Mind
1998 Ronin
1998 In God's Hands
1998 Aşkın Gücü

Video Oyunları (Seslendirme)

2016 Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu
2004 Cool Girl

Görev Aldığı Yapımlar

Hélène Cardona Fotoğrafları