Hilary Swank

Hilary Swank

Hilary Swank
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 30.7.1974

Doğum Yeri: Lincoln, Nebraska, ABD

İki Akademi Ödülü kazanmış ABD'li sinema oyuncusu. Tam adı Hilary Ann Swank'tir.

Hollywood kariyeri 1992 yılında Buffy the Vampire Slayer filmindeki ufak bir rolü ile başladı. Daha sonra ilk önemli rolü 1994 yılında The Next Karate Kid adlı filmdeki Julie Pierce adlı Sensei Miyagi'nin ilk kadın öğrencisi rolüydü. En bilinen performansları ise Akademi ödülü kazandığı Erkekler Ağlamaz'daki Brandon Teena ve Milyonluk Bebek'teki Maggie Fitzgerald'dır.

Filmografi

2018 What They Had (Aynı zamanda yapımcı)
2017 Spark: Bir Uzay Macerası (Seslendirme)
2017 Logan Lucky
2017 55 Steps
2015 You're Not You (Aynı zamanda yapımcı)
2015 Lauda: The Untold Story (Belgesel – Anlatıcı)
2014 The Homesman
2011 The Resident
2011 New Year's Eve
2010 Conviction
2009 Amelia
2008 P. S. I Love You
2008 Birds of America
2007 The Reaping
2007 Freedom Writers
2006 Black Dahlia
2004 Red Dust
2004 Million Dollar Baby
2003 11:14
2003 The Core
2002 Insomnia
2002 The Space Between (Kısa Film)
2001 The Affair of the Necklace
2000 The Gift
2000 The Audition (Kısa Film)
1999 Boys Don't Cry
1998 Heartwood
1997 Quiet Days in Hollywood
1996 Sometimes They Come Back... Again
1996 Kounterfeit
1994 The Next Karate Kid
1992 Buffy the Vampire Slayer

Televizyon

2018 Trust
2013 Mary and Martha (TV Filmi)
2004 Iron Jawed Angels (TV Filmi)
1997 Dying to Belong (TV Filmi)
1997 The Sleepwalker Killing (TV Filmi)
1997 Leaving L.A.
1997 Beverly Hills, 90210
1996 Terror in the Family (TV Filmi)
1994 Cries Unheard: The Donna Yaklich Story (TV Filmi)
1992 Camp Wilder
1991 Evening Shade
1991 Growing Pains

Ödülleri

2014 Women Film Critics Circle Ödülü - Best Ensemble, The Homesman
2010 Gotham Ödülüs Tribute Ödülü
2010 Giffoni Film Festival François Truffaut Ödülü
2009 Hollywood Film Festival Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Amelia
2007 Goldene Kamera Ödülü - Best International Actress, Freedom Writers
2007 Goldene Kamera Ödülü - Best International Actress, P.S. I Love You
2007 Irish Film & Television Ödülü - Best International Actress,  P.S. I Love You
2004 TV Land Ödülü - Little Screen/Big Star, Iron Jawed Angels
2004 Academy Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Million Dollar Baby
2004 Boston Society of Film Critics Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Million Dollar Baby
2004 Critics' Choice Movie Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Million Dollar Baby
2004 Dallas–Fort Worth Film Critics Association Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Million Dollar Baby
2004 Florida Film Critics Circle Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Million Dollar Baby
2004 Golden Globe Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu – Motion Picture Drama, Million Dollar Baby
2004 National Society of Film Critics Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Million Dollar Baby
2004 Satellite Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu – Motion Picture Drama, Million Dollar Baby
2004 Screen Actors Guild Ödülü - En İyi Kadın Başrol Oyuncu Performansı, Million Dollar Baby
2004 St. Louis Gateway Film Critics Association Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Million Dollar Baby
1999 Akademi Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Boston Society of Film Critics Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Chicago Film Critics Association Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Chicago International Film Festival Silver Hugo Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Critics' Choice Movie Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Dallas–Fort Worth Film Critics Association Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Florida Film Critics Circle Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Gijón International Film Festival Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Golden Globe Ödülü – Bir Drama Filminde En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Independent Spirit Ödülü – En İyi Kadın Başrol Oyuncusu, Boys Don't Cry
1999 Los Angeles Film Critics Association Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 National Board of Review Ödülü – En Etkileyici Performans, Boys Don't Cry
1999 New York Film Critics Circle Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Satellite Ödülü – Bir Sinema Filminde En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Stockholm Film Festival Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 ShoWest Female Star of Tomorrow, Boys Don't Cry
1999 Toronto Film Critics Association Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu, Boys Don't Cry
1999 Village Voice Film Poll – En İyi Başrol Oyuncu Performansı, Boys Don't Cry

Görev Aldığı Yapımlar

Hilary Swank Fotoğrafları

Hilary Swank Haberleri