Hiroyuki Sanada

Hiroyuki Sanada

Hiroyuki Sanada
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 12.10.1960

Doğum Yeri: Tokyo, Japonya

Japon oyuncu. 

Hiroyuki Shimosawa ismiyle Tokyo, Japonya'da doğdu. Sonny Chiba'nın Japon Aksiyon Kulübü'nde (Japan Action Club) eğitim gördü. Aksiyon filmleri yıldızı olmak isterken dövüş sanatları konusunda yeteneğini geliştirdi.

Sanada ilk ciddi rolünü Makoto Wada'nın yönetmenliğini yaptığı Mahjong Hourouki filminde aldı. Birçok Japon yapımında rol aldıktan sonra 2003 yılı ABD yapımı Son Samuray ve 2007 yılı ABD yapımı Bitirim İkili 3 filmleriyle tanındı. Sanada 2010 yılında Lost'un final sezonu olan altıncı sezonunda rol aldı.

Filmografi

2021 Mortal Kombat
2020 Minamata
2019 Avengers: Endgame
2018 The Catcher Was a Spy
2017 Hayat
2015 Mr. Holmes ve Müthiş Sırrı
2015 Minyonlar (Seslendirme)
2013 Wolverine
2013 Geçmişin İzleri
2013 47 Ronin
2009 The City of Your Final Destination
2008 Hızlı Yarışçı
2007 Gün Işığı
2007 Bitirim İkili 3
2005 The White Countess
2005 Söz
2005 Bôkoku no îjisu
2003 Son Samuray
2002 Alacakaranlık Samurayı
2001 Sukedachi-ya Sukeroku
2001 Onmyôji
2001 Minna no ie
2000 Hatsukoi
1999 Ringu 2
1999 Mayonaka made
1998 Tadon to chikuwa
1998 Ringu
1998 Rasen
1998 D-Zaka no satsujin jiken
1995 Sharaku
1995 Kinkyu yobidashi - Emâjenshî kôru
1995 East Meets West
1994 Kowagaru hitobito
1994 Hero Interview
1994 Chûshingura gaiden: Yotsuya kaidan
1993 Nemuranai machi - Shinjuku same
1993 Bokura wa minna ikiteiru
1992 Yamai wa kikara: Byôin e ikô 2
1992 Keisho sakazuki
1990 Tugumi
1990 Rimeinzu: Utsukushiki yuusha-tachi
1990 Byôin e ikô
1989 Docchini suruno
1988 Kaitô Ruby
1987 Hissatsu 4: Urami harashimasu
1986 Wong ga jin si
1986 Kyabarê
1986 Kataku no hito
1986 Inujini sesi mono
1985 Kamui no ken (Seslendirme)
1984 Mâjan hourouki
1984 Kotaro makari-toru!
1984 Irodori-gawa
1983 Shogun's ninja (as Horiyuki Sanada)
1983 Satomi hakken-den
1983 Iga-no Kabamaru
1982 Ninja Ejder Yuvasında
1982 Kamata kôshinkyoku
1982 Iga ninpôchô
1982 Hoero tekken
1982 Dôtonborigawa
1981 Moeru yusha
1981 Makai tenshô
1981 Bôkensha kamikaze
1980 Tonda kappuru
1980 Ölüm Kılıcı
1979 Sengoku jieitai
1979 Sanada Yukimura no bouryaku
1979 Renegade ninjas
1978 Yagyû ichizoku no inbô
1978 Uzay Yolu
1974 Chokugeki! Jigoku-ken
1970 Shôwa zankyô-den: Shinde moraimasu
1969 Shin Abashiri Bangaichi: Saihate no Nagare-mono
1967 Zoku rokyoku komori uta
1967 Shusse komori-uta
1965 Rokyoku komori-uta

Televizyon

2018 Westworld
2016 The Last Ship
2015 Helix
2014 Extant
2012 Revenge
2010 Lost
2005 What's New, Scooby-Doo? (Seslendirme)
2001 Hikon kazoku
1998 Tabuloido
1997 Shin Hanshichi torimono chô
1997 Kon'na koi no hanashi (TV Filmi)
1995 Abe ichizoku (TV Filmi)
1993 Kôkô kyôshi
1992 Oda Nobunaga (TV Filmi)
1991 Taiheiki
1991 Zoku Kamata kôshinkyoku: Ginchan ga iku (TV Filmi)
1990 Shingo juuban shoubu (TV Filmi)
1988 New York Koi Monogatari
1987 Dokugan-ryu Masamune
1985 Kage no Gundan: Bakumatsu hen
1984 Chôdenshi Baioman
1982 Yagyû Jûbei Abaretabi
1982 Kage no gundan III
1981 Swords of the Space Ark (TV Filmi)
1980 Yagyû Abaretabi
1979 Uchu kara no messeji: Ginga taisen
1978 Yagyû ichizoku no inbô
1977 Shinkansen kouankan
1977 Jyakkâ Dengekitai
1969 Mito Kômon
1968 Ahirugaoka 77

Tiyatro

2000 Okepi!
1999 King Lear
1998 Hamlet
1994 Paper Moon
1993 Moonlit Club
1989 Broadway Bound
1988 Big River
1987 Little Shop of Horrors
1986 Stuntman Story
1986 Romeo and Juliet
1985 Tenshu Story
1984 Yukai na Kaizoku Daiboken
1981 Yagyu Jyube
1978 Yagyu Clan Conspiracy

Görev Aldığı Yapımlar

Hiroyuki Sanada Fotoğrafları

Hiroyuki Sanada Haberleri