Howard Shore

Howard Shore
Müzik

Doğum Tarihi: 18.10.1946

Doğum Yeri: Toronto, Ontario, Kanada


Oscar, Grammy ve Altın Küre ödülleri sahibi Kanadalı besteci.

Dünyadaki soundtrack kültürü ile kendi ismini önemli besteciler listesine yazdırmıştır. Dünyada bilinen ve en sevilen çalışması ise Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesidir.

Filmografisi

2010'lar

  • Hobbit 2, 2012
  • Hobbit 1, 2011
  • Edge of Darkness, 2010
  • The Twilight Saga: Eclipse, 2010

2000'ler
  • Soul of the Ultimate Nation (MMORPG), 2007
  • The Last Mimzy, 2007
  • Eastern Promises, 2007
  • The Departed, 2006
  • A History of Violence, 2005
  • The Aviator, 2004
  • The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003
  • Gangs of New York, 2002
  • Panic Room, 2002 
  • Spider, 2002
  • The Lord of the Rings: The Two Towers, 2002
  • The Score, 2001
  • The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001
  • High Fidelity, 2000
  • The Cell, 2000

1990'lar
  • Dogma, 1999
  • Analyze This, 1999
  • The Game, 1997
  • Cop Land, 1997
  • Crash, 1996
  • That Thing You Do!, 1996
  • Moonlight and Valentino, 1995
  • Se7en, 1995
  • The Client, 1994
  • Ed Wood, 1994
  • Mrs. Doubtfire, 1993
  • Philadelphia, 1993
  • Naked Lunch, 1991
  • The Silence of the Lambs, 1991

1980'ler
  • Big, 1988
  • Dead Ringers, 1988
  • The Fly, 1986
  • After Hours, 1985
  • Videodrome, 1983
  • Scanners, 1981

Görev Aldığı Yapımlar

Howard Shore Fotoğrafları

Howard Shore Haberleri