Hugh Laurie

Hugh Laurie

Hugh Laurie
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 11.6.1959

Doğum Yeri: Oxfordshire, İngiltere

James Hugh Calum Laurie (11 Haziran 1959), iki kez Altın Küre ödülü kazanmış İngiliz aktör, komedyen ve yazar.

İngiltere, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupa'nın bir bölümünde Stephen Fry ile birlikte rol aldıkları A Bit of Fry and Laurie adlı programla ünlüdür.

1995 senesinde Emma Thompson ve Kate Winslet'in başrollerini üstlendiği 7 dalda Oskar'a aday olan ve en iyi uyarlama senaryo dalında Emma Thompson'a ödülü kazandıran Sense and Sensibility filminde oynadı. 1999'da Stuart Little filmiyle Amerika'da adını duyurmaya başladıysa da esas çıkışını 2004 yapımı House MD adlı televizyon dizisindeki Dr. Gregory House rolüyle gerçekleştirdi.

2006 ve 2007 yıllarında House MD dizideki rolü nedeniyle pek çok ödül kazanmıştır. Altın Küre'de En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca bu rolüyle 2005 ve 2010 yılında Emmy Ödülü'ne de aday gösterilmiştir.2009 ve 2010 yılında En iyi erkek televizyon yıldızı ve en iyi erkek drama oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

Yıl   İsim   Rol   Notlar
1983   Alfresco   Çeşitli karakterler   Yazar
The Crystal Cube   Max Belhaven/çeşitli karakterler  
1984   The Young Ones   Lord Monty   Bölüm, 'Bambi'
1985   Plenty   Michael  
Mrs. Capper's Birthday   Bobby  
Happy Families   Jim  
1986   Blackadder   Simon Partridge  
1987   Filthy Rich & Catflap   N'Bend  
Blackadder the Third   George, Prens Regent  
1988   Blackadder's Christmas Carol   Prens George ve Lord Pigmot  
1989–1995   A Bit of Fry and Laurie   various characters   Also writer
1989   Blackadder Goes Forth   Teğmen George Colhurst St. Barleigh  
Strapless   Colin  
The New Statesman   Waiter  
1990–1993   Jeeves and Wooster   Bertie Wooster  
1992   Peter's Friends   Roger Charleston  
1993   All or Nothing at All   Leo Hopkins   TV
1993–1995   The Legends of Treasure Island   Squire Trelawney   Seslendirme
1995   Sense and Sensibility   Mr. Palmer  
1996   Tracey Takes On...   Timothy Bugge   Sezon 1
101 Dalmaçyalı   Jasper  
1997   Spiceworld   Poirot  
The Borrowers   Polis Memuru Steady  
1998   Friends   Uçaktaki beyfendi   'The One with Ross's Wedding'
The Bill   Harrap  
The Man in the Iron Mask   Pierre, Kral'ın danışmanı  
Cousin Bette   Baron Hector Hulot  
1999   Blackadder: Back & Forth   Viscount George Bufton-Tufton/Georgius  
Stuart Little   Mr. Fredrick Little  
2000   Maybe Baby   Sam Bell  
2001   Chica de Río   Raymond Woods   Diğer adı ile Girl from Rio
Life with Judy Garland: Me and My Shadows   Vincente Minnelli  
Discovering the Real World of Harry Potter   Narrator   Seslendirme
2002   Stuart Little 2   Mr. Frederick Little  
Spooks   Jools Siviter  
2003   The Young Visiters   Lord Bernard Clark  
Fortysomething   Paul Slippery  
Stuart Little: The Animated Series'   Mr. Frederick Little (Voice)   'The Meatloaf Bandit'
2004-2012   House MD   Dr. Gregory House  
2004   Fire Engine Fred    
Flight of the Phoenix   Ian  
2005   Valiant   Wing Commander Gutsy   Seslendirme
The Big Empty   Doktor #5  
Stuart Little 3: Call of the Wild   Mr. Frederick Little   Seslendirme
2006   Saturday Night Live   Sunucu, çeşitli karakterler   32.ci sezon, Bölüm 4
2008   Saturday Night Live   Sunucu, çeşitli karakterler   34.cü sezon, Bölüm 11
Street Kings   Captain Biggs  
2009   Monsters vs. Aliens   Dr. Cockroach, Ph.D.   Seslendirme

Görev Aldığı Yapımlar

Hugh Laurie Fotoğrafları

Hugh Laurie Haberleri