İclal Aydın

İclal Aydın

İclal Aydın
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.9.1971

Doğum Yeri: Nevşehir, Türkiye

Türk oyuncu.

İlköğretim, lise ve yüksek öğreniminin bir kısmını Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya fakültesi Tiyatro bölümü oyunculuk öğrencisiyken Berlin’e yerleşti. Berlin’deki profesyonel tiyatro çalışmalarının altıncı yılında Türkiye’ye dönerek televizyon projelerinde yapımcı-moderatör ve oyuncu olarak çalışmaya başladı.

1990 yılından beri Tiyatro ve televizyon projeleri üretiminde metin yazarlığı da yapan Aydın’ın ilk kitabı Hayat Güzeldir 2001 yılında okurla buluştu. Ardından Bitmiş Aşklar Emanetçisi (2003), Yaz Bitmesin (2004), Gördüğüme Sevindim (2005), Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken (2009), Senin Adın Bile Geçmedi(2009), Kağıt Kesikleri(2010) isimli kitapları yayımlandı.

2003-2005 yılı arasında haftalık bir kadın dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. Söyleşiler ve günlük köşe yazıları yazan ve medya-yazın alanında üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve vakıflar tarafından pek çok ulusal ödüle layık görülen İclal Aydın televizyon ve sinema oyunculuğuna da devam etmektedir.

Filmografi

2020 Bir Türk Masalı
2005 Organize İşler
2003 Vizontele Tuuba
2000 Vizontele

Televizyon

2018 Ege'nin Hamsisi
2016 O Hayat Benim
2013 Galip Derviş
2012 Gına
2012 Göç
2012 Aşkın Halleri
2009 Haneler
2009 Güldünya
2006 İki Aile
2004 Avrupa Yakası
2001 Dedem, Gofret ve Ben
2000 Zor Hedef
2000 Yarın Geç Olmayacak (TV Filmi)
1998 Sıcak Saatler
1995 Mirasyediler
1995 Bir Demet Tiyatro

Görev Aldığı Yapımlar

İclal Aydın Fotoğrafları

İclal Aydın Haberleri