Idris Elba

Idris Elba

Idris Elba
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 6.9.1972

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

Britanyalı oyuncu, yapımcı, şarkıcı, rapçi ve DJ. Tam adı Idrissa Akuna 'Idris' Elba'dır.

En bilinen rolleri The Wire dizisindeki iş adamı Russell 'Stringer' Bell ve Luther dizisindeki John Luther rolleridir. Luther rolüyle Altın Küre ödülü almıştır. Elba ayrıca American Gangster, Takers, The Losers, Thor, Prometheus ve Pacific Rim gibi ses getiren yapımlarda da yer almıştır. Oyunculuğun yanı sıra Elba bir DJ'dir ve DJ Big Driis takma adını kullanmıştır. Hip-hop soul müzisyenidir.

Filmografi

2017 The Dark Tower
2017 The Mountain Between Us
2017 Thor: Ragnarok
2017 Molly's Game
2016 Zootopia (Seslendirme)
2016 The Jungle Book (Seslendirme)
2016 Bastille Day (Seslendirme)
2016 Finding Dory
2016 100 Streets
2016 Star Trek Beyond
2015 The Gunman
2015 Avengers: Age of Ultron
2015 Beasts of No Nation
2014 No Good Deed
2014 Second Coming
2013 Pacific Rim
2013 Thor: The Dark World
2013 Mandela: Long Walk to Freedom
2012 Ghost Rider: Spirit of Vengeance
2012 Prometheus
2011 Thor
2010 Takers
2010 Legacy
2010 The Losers
2009 The Unborn
2009 Obsessed
2008 Prom Night
2008 RocknRolla
2008 The Human Contract
2007 Daddy's Little Girls
2007 The Reaping
2007 28 Weeks Later
2007 American Gangster
2007 This Christmas
2005 The Gospel
2005 Sometimes in April
2003 One Love
2001 Buffalo Soldiers
2000 Sorted
1999 Belle maman

Televizyon

2017 Guerrilla (Aynı zamanda yapımcı)
2017 Idris Elba: Fighter (Aynı zamanda yapımcı)
2015 Idris Elba: No Limits
2013 Idris Elba: King of Speed
2013 Playhouse Presents
2012 Idris Elba's How Clubbing Changed the World
2011 Aqua Teen Hunger Force (Seslendirme)
2011 How Hip Hop Changed the World (Aynı zamanda yapımcı)
2011 Demons Never Die (Aynı zamanda yapımcı)
2010 The Big C
2010 Walk Like a Panther (Aynı zamanda yapımcı)
2010 Luther
2009 The Office
2008 The No. 1 Ladies' Detective Agency
2006 All in the Game (TV Filmi)
2005 Girlfriends
2005 Sometimes in April (TV Filmi)
2005 Jonny Zero
2003 CSI: Miami
2003 Queens Supreme
2003 Soul Food
2002 The Inspector Lynley Mysteries
2002 Hack
2002 The Wire
2001 London's Burning
2001 Law & Order
2000 In Defence
1999 Dangerfield
1998 Ultraviolet
1997 Family Affairs
1997 Silent Witness
1996 The Governor
1996 Crocodile Shoes II
1996 The Ruth Rendell Mysteries
1995 The Bill
1995 Absolutely Fabulous
1995 Bramwell
1994 2point4 Children
1994 Space Precinct

Video Oyunları

2016 Tom Clancy's Rainbow Six: Siege (Seslendirme)
2014 FIFA 15 (Seslendirme)
2011 Call of Duty: Modern Warfare 3 (Seslendirme)

Music videos

2016 Macklemore (Sunucu)
2012 Mumford and Sons (Yönetmen, Yapımcı)
2012 Giggs (Yapımcı)

Diskografi

Albümler

2015 Murdah Loves John (The John Luther Character Album)

Kısa Albümler

2014 Idris Elba Presents Mi Mandela
2010 High Class Problems Vol. 1
2009 Kings Among Kings
2006 Big Man

Karışık

2011 Merry DriisMas Holiday Mixtape

Ödülleri

2015 Washington D.C. Area Film Critics Association Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Beasts of No Nation
2015 Independent Spirit Award - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Beasts of No Nation 
2015 Kermode Award - En İyi Erkek Oyuncu, Beasts of No Nation
2015 Screen Actors Guild Award - Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Performansı, Beasts of No Nation 
2015 Critics' Choice Television Award - Bir Film veya Dizide En İyi Erkek Oyuncu, Luther
2015 Screen Actors Guild Award - Bir Drama Filmi veya Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu Performansı, Luther
2014 NAACP Image Award - Bir Drama Filmi veya Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu Performansı, Luther
2012 Black Reel Award - Bir TV Filmi veya Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu, Luther
2011 BET Award - En İyi Erkek Oyuncu, Takers and Luther
2011 NAACP Image Award - Bir Drama Filmi veya Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu Performansı, Luther
2011 Golden Globe Award - Bir TV Filmi veya Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu, Luther
2010 BET Award - En İyi Erkek Oyuncu, The Losers

Görev Aldığı Yapımlar

Idris Elba Fotoğrafları

Idris Elba Haberleri