İhsan Taş

İhsan Taş

İhsan Taş
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 15.4.1980

Doğum Yeri: Batman, Türkiye

Türk gazeteci, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen

2002 yılında sanat camiasına giriş yapan İhsan Taş, gazeteciliğe önce Vatan Gazetesi ve Süper Life Dergisi'nde başlayarak birçok gazete ve dergide görev yaptıktan sonra, birçok dizi ve sinema filmlerinde basın danışmanlığı yaptı.

Kendine ait 20’ye yakın magazin ve haber sitesi bulunan İhsan Taş 2012 yılında “TAŞ FİLM' şirketini kurdu.

2014 yılında Atilla Saral ve Zeynep Gülmez’in yanı sıra birçok başarılı oyuncunun yer aldığı 'KAÇIŞ 1950' isimli sinema filmini hayata geçirdi. Film 10 Nisan 2015 tarihinde vizyona girdi. Film daha vizyona girmeden TRT tarafından satın alındı. 'KAÇIŞ 1950' vizyona girmeden TRT’nin aldığı ender projelerden bir tanesidir. BAL-GÖÇ (Balkan Göçmenleri Derneği) kendi hikayelerini beyaz perdeye taşıdığı için İhsan Taş’a plaket verdi. Film Elazığ’da gerçekleşen 'ÇAYDA ÇIRA' film festivalinden ve gazetecilerden birer ödül alırken, en son olarak Frankfurt Türk filmleri festivalinde, festivalin açılış filmi olarak gösterildi. İhsan Taş ekibi için düzenlediği bir basın toplantısında, teknik ekipten, oyuncu kadrosuna tüm ekibine plaket vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.
 
İhsan Taş, ikinci projesi 'Temel ile Dursun İstanbul'da' isimli bir sinema filminde, Wilma Elles, Alay Cihan, Tahsin Taşkın, Metin Yıldırım, Yakup Yavru, Özlem Savaş, Eşref Kolçak, Nuri Alço başta olmak üzere üç kuşak oyuncuyu bir araya getirerek bir ilke daha imza attı. Film 5 Şubat 2016 tarihinde vizyona girdikten sonra D-Smart ile Star Tv’ye verildi.

İhsan Taş son olarak 17 Ocak 2017’de Ersin Korkut, Afrikalı Ali, Alay Cihan, Gülsüm Alkan, Metin Yıldırım, Tahsin Taşkın, Metin Keçeci ve Yavuz Karakaş gibi birçok başarılı oyuncunun yer aldığı 'Parayı Bulduk' isimli 3. sinema filmini hayata geçirdi.

Filmografi
Yönetmen Olarak

2017 Dedemin Gözyaşları (Aynı Zamanda Eser Sahibi)
2016 Temel ile Dursun İstanbul'da
2016 Parayı Bulduk

Senarist Olarak

2017 Dedemin Gözyaşları (Aynı Zamanda Eser Sahibi)
2016 Temel ile Dursun İstanbul'da
2016 Parayı Bulduk

Yapımcı Olarak

2017 Dedemin Gözyaşları (Aynı Zamanda Eser Sahibi)
2016 Temel ile Dursun İstanbul'da
2016 Parayı Bulduk
2014 Kaçış 1950 (Aynı Zamanda Genel Yönetmen)

Oyuncu Olarak

2012 Yamak Ahmet
2009 Zoraki Başkan
2009 Yalancı Romantik
2009 Akasya Durağı
2007 Zoraki Koca
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2007 Hatırla Sevgili
2009 Arka Sokaklar
2004 Yabancı Damat
2004 Cennet Mahallesi
2003 Hayat Bilgisi

Görev Aldığı Yapımlar

İhsan Taş Fotoğrafları

İhsan Taş İle İlgili Haberler