İlker Kaleli

İlker Kaleli

İlker Kaleli
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.05.1984

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı İlker Kaan Kaleli'dir. Annesi Türk asıllı Alman ve babası ise Türk vatandaşıdır. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi mezunudur. London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) oyunculuk okulunda oyunculuk eğitimi almıştır. Eğitim gördüğü süreçte ayrıca Şahika Tekand’a ait Stüdyo Oyuncuları topluluğunda oyunculuk dersleri almıştır.

Sırasıyla Son, Kayıp Şehir ve Kayıp isimli dizilerde oynadı. 2014 yılında Silsile adlı filmde yer aldı. 2015 yılından 2017 yılına kadar Poyraz Karayel dizisinde Poyraz Karayel karakterini canlandırdı. 2020 yılında Öğretmen dizisinin başrolü Akif karakterini canlandırdı.

Kaleli, iyi derece İngilizce bilmektedir. 6 dil bildiği ifade edilen İlker Kaleli'nin İngilizce aksanının, Londra'da yaşadığı dönemden geldiği düşünülüyor.

Poyraz Karayel (2015-2017), Öğretmen (2020) ve Dip (2018) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2014 Silsile

Televizyon

2021 Le Serpent (Mini Dizi)
2020 Öğretmen
2018 Dip (Mini Dizi)
2017 Poyraz Karayel
2014 Kayıp
2013 Son
2012 Kayıp Şehir

Görev Aldığı Yapımlar

İlker Kaleli Fotoğrafları

İlker Kaleli Haberleri