İlksen Başarır

İlksen Başarır

İlksen Başarır
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 3.11.1978

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk senarist ve yönetmen.

Saint Benoît Fransız Lisesi'ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. Sinema sektörüne üniversite ikinci sınıftayken yaptığı staj vesilesiyle girdi.

Mezuniyetinden sonra 2000 yılında İFR'de (İstisnai Filmler ve Reklamlar) yardımcı yönetmen olarak çalışmaya başladı. Burada dört sene boyunca birçok yönetmenle reklam ve uzun metraj projelerinde bulundu.

Filmografi

Yönetmen

2019 Onun Filmi
2015 Bir Varmış Bir Yokmuş
2013 Erkek Tarafı: Testosteron
2010 Atlıkarınca
2009 Başka Dilde Aşk

Televizyon

2011 Bir Ömür Yetmez

Senaryo

2015 Bir Varmış Bir Yokmuş
2013 Erkek Tarafı: Testosteron
2010 Atlıkarınca
2009 Başka Dilde Aşk

Televizyon

2011 Bir Ömür Yetmez

Ödülleri

2011 30. İstanbul Film Festivali - Halk Jürisi Ödülü, Atlıkarınca
2010 21. Ankara Film Festivali - Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı, Başka Dilde Aşk
2010 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali - En İyi Senaryo, Atlıkarınca
2009 46. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali - Kent Konseyi Jüri Ödülü, Başka Dilde Aşk
2009 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali - Sinema Yazarları Ödülü, Başka Dilde Aşk

Görev Aldığı Yapımlar

İlksen Başarır Fotoğrafları

İlksen Başarır Haberleri