Imelda Staunton

Imelda Staunton

Imelda Staunton
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 9.1.1956

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngtiliz aktris.

Tam adı Imelda Mary Philomena Bernadette Staunton'dur. Aşık Shakespeare (1998), Onur (2014) ve Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007) filmleriyle tanınmıştır. 1983 yılında Jim Carter'la evlenmiştir ve bir çocuk sahibidir.

Filmografi

2019 Maleficent: Mistress of Evil
2019 Downton Abbey
2017 Little Bird (Kısa Film)
2017 National Theatre Live: Follies
2017 National Theatre Live: Edward Albee's Who's Afraid of Virginia Woolf?
2017 Finding Your Feet
2017 Ayı Paddington 2 (Seslendirme)
2014 Onur
2014 Malefiz
2014 Ayı Paddington (Seslendirme)
2012 Korsanlar! (Seslendirme)
2011 Öbür Dünyadan
2011 Hediye Operasyonu (Seslendirme)
2010 White Other (Kısa Film)
2010 Ömrümüzden bir sene
2010 Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 1
2010 Alis Harikalar Diyarında (Seslendirme)
2009 Özgür Woodstock
2009 Harry Potter ve Melez Prens (Seslendirme)
2008 Three and Out
2008 A Bunch of Amateurs
2007 Where Have I Been All Your Life? (Kısa Film)
2007 Peki Ya Sen...
2007 Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldasligi
2007 Freedom Writers
2006 Shadow Man (Video)
2006 Guilty Hearts
2005 Sihirli Dadı
2004 Hemşire
2003 The Virgin of Liverpool
2003 I'll Be There
2003 Bright Young Things
2003 Blackball
2002 Ready (Kısa Film)
2001 Crush
2001 Another Life
2000 Tavuklar Firarda (Seslendirme)
2000 Rat
1999 Jack and the Beanstalk (Video - Seslendirme)
1998 Aşık Shakespeare
1997 The Ugly Duckling (Seslendirme)
1997 Remember Me?
1996 The Snow Queen's Revenge (Seslendirme)
1996 12. Gece
1995 The Wind in the Willows (Video - Seslendirme)
1995 The Snow Queen (Seslendirme)
1995 Aşk ve Yaşam
1994 Mole's Christmas (Kısa Film - Seslendirme)
1994 Deadly Advice
1993 Yok Yere Yaygara
1992 Peter's Friends
1986 Comrades

Televizyon

2019 A Confession
2015 Gypsy: Live from the Savoy Theatre (TV Filmi)
2014 That Day We Sang (TV Filmi)
2013 Mouse and Mole at Christmas Time (TV Filmi – Seslendirme)
2012 Hitchcock Kızı (TV Filmi)
2011 Doctor Who (Seslendirme)
2011 Psychoville
2009 Big and Small (Seslendirme)
2009 Cranford
2008 Coming Up
2008 Clay (TV Filmi)
2006 Dogtown
2006 The Wind in the Willows (TV Filmi)
2005 Little Britain
2005 My Family and Other Animals (TV Filmi)
2005 ShakespeaRe-Told (Mini Dizi)
2005 Fingersmith (Mini Dizi)
2004 Let's Write a Story (Belgesel Dizi)
2003 Strange (Mini Dizi)
2003 Cambridge Spies (Mini Dizi)
2002 Murder (TV Filmi)
2000 The Canterbury Tales (Seslendirme)
1999 Midsomer Murders
1999 David Copperfield (Mini Dizi)
1998 Is It Legal?
1996 Tales from the Crypt
1996 The Adventures of Toad (TV Filmi – Seslendirme)
1995 Citizen X (TV Filmi)
1995 Look at the State We're In! (Mini Dizi)
1995 The Adventures of Mole (TV Filmi – Seslendirme)
1994 Frank Stubbs Promotes
1994 Woodcock (TV Filmi)
1993 Up the Garden Path
1993 Don't Leave Me This Way (TV Filmi)
1993 If You See God, Tell Him (Mini Dizi)
1992 Performance
1992 A Masculine Ending (TV Filmi)
1991 Screen Two
1990 The Play on One
1990 Screenplay
1989 Ruth Rendell Mysteries
1989 The Heat of the Day (TV Filmi)
1988 Thompson
1986 Ladies in Charge
1986 The Singing Detective (Mini Dizi)
1982 BBC2 Playhouse

Görev Aldığı Yapımlar

Imelda Staunton Fotoğrafları

Imelda Staunton Haberleri