Irrfan Khan

Irrfan Khan

Irrfan Khan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 30.10.1962

Ölüm Tarihi: 29.4.2020

Doğum Yeri: Rajasthan, Hindistan

Hint oyuncu.

Tam adı Sahabzade Irrfan Ali Khan'dır. Yeni Delhi'deki Ulusal Oyunculuk Okulu'ndan oyunculuk eğitimi aldı. Sanat alanına yaptığı katkılardan dolayı Hindistan'ın dördüncü en yüksek sivil onuru Padma Shri'ye layık görüldü. 2011 yılı yapımı Paan Singh Tomar filmindeki başarılı performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Ulusal Film ve Filmfare Eleştirmenleri ödüllerini kazandı.

Oyunculuk kariyerine başladığı 1986 yılında yayınlanan Katha Sagar dizisinin ardından tam 151 yapımda yer aldı. Bu yapımların en başında Bollywood'da Paan Singh Tomar (2011), Milyoner (2009), Sefer Tası (2013) ve Hollywood'da ise The Warrior (2001), The Namesake (2006), Darjeeling Limited (2007), Oscar ödüllü film Slumdog Millionaire (2008), New York, Seni Seviyorum (2009), The Amazing Spider-Man (2012), Pi'nin Hayatı (2012), Jurassic World (2015) ve Inferno (2016) filmleri gelmektedir.

Filmografi

2022 Takadum
2022 The Wicked Path
2020 Angrezi Medium
2019 Love Sucks (Kısa Film)
2018 Karwaan
2018 Durga Rani Singh
2018 Puzzle
2018 Blackmail
2017 Tokyo Trial
2017 The Song of Scorpions
2017 Qarib Qarib Singlle
2017 No Bed of Roses
2017 Hindi Medium
2016 Madaari
2016 Cehennem
2015 Talvar
2015 Piku
2015 Lego Jurassic World (Video Oyunu - Seslendirme)
2015 Lego Dimensions (Video Oyunu - Seslendirme)
2015 Jurassic World
2015 Jazbaa
2015 Bajirao Mastani (Anlatıcı)
2014 The Xpose
2014 Haider
2014 Gunday
2013 Sefer Tası
2013 Saheb Biwi Aur Gangster Returns
2013 Qissa: The Tale of a Lonely Ghost
2013 Meridian Lines
2013 D-Day
2012 Pi'nin Yaşamı
2012 Paan Singh Tomar
2012 İnanılmaz Örümcek-Adam
2011 Yeh Saali Zindagi
2011 7 Khoon Maaf
2011 Thank You
2010 Right Yaaa Wrong
2010 Knock Out
2010 Hisss
2009 New York
2009 Billu
2009 Acid Factory
2008 Tulsi: Mathrudevobhava
2008 Seni Seviyorum New York
2008 One Two Three
2008 Mumbai Meri Jaan
2008 Milyoner
2008 Krazzy 4
2008 Dil Kabaddi
2008 Chamku
2008 Sunday
2008 Migration (Kısa Film)
2007 Partition
2007 Life in a Metro
2007 Küs Kardeşler Limited Şirketi
2007 Apna Asmaan
2007 Aaja Nachle
2007 A Mighty Heart
2006 Yun Hota Toh Kya Hota
2006 The Killer
2006 Sainikudu
2006 Mr. 100%
2006 Irrfan Auditions for a Hollywood Film Role (Kısa Film)
2006 Deadline: Sirf 24 Ghante
2006 Adaş
2005 The Film (Seslendirme)
2005 Rog
2005 Rajkumari (Kısa Film)
2005 Dubai Return
2005 Chocolate: Deep Dark Secrets
2005 Chehraa
2005 7 1/2 Phere: More Than a Wedding
2004 Schatten der Zeit
2004 Charas: A Joint Effort
2004 Aan: Men at Work
2003 The Bypass (Kısa Film)
2003 Supari
2003 Road to Ladakh
2003 Maqbool
2003 Haasil
2003 Footpath
2003 Dhund: The Fog
2003 Bokshu the Myth
2002 Pratha
2002 Kali Salwaar
2002 Haathi Ka Anda
2002 Gunaah
2001 The Warrior
2001 Kasoor
2000 Ghaath
1999 The Goal
1999 Rishtey: The Violin Sonata (Video Oyunu - Seslendirme)
1998 Such a Long Journey
1998 Bada Din
1997 Private Detective: Two Plus Two Plus One
1995 Adhura
1994 Vaade Iraade
1994 The Cloud Door (Kısa Film)
1994 Purush
1993 Karamati Coat
1992 Mujhse Dosti Karoge
1991 Pita
1990 Reconnaissance (Kısa Film)
1990 Ek Doctor Ki Maut
1990 Drishti
1989 Kamla Ki Maut
1988 Selam Bombay

Televizyon

2016 Tokyo Trial (Mini Dizi)
2010 In Treatment
2004 Adhikaar
2003 Muqammal
2001 Ssshhhh... Koi Hai
2000 Govind Aur Ganesh
2000 Zameer
2000 Jai Hanuman
1999 Star Bestsellers: Fursat Mein
1999 Star Bestsellers: Bhoron Ne Khilaya Phool
1999 Bestsellers: Ek Shaam Ki Mulakaat
1998 Saturday Suspense: Paheli
1998 Gardish
1998 X-Zone
1998 Sparsh
1998 Bhanwar
1997 Naya Daur
1997 Jaane Kahan Mera Jigar Gaya Ji
1997 Bombay Blue (Mini Dizi)
1996 Satya
1996 Just Mohabbat
1996 Safar
1996 Adhikaar
1996 Tere Mere Sapne
1995 Gumarah
1995 Darr
1994 Sara Jahan Hamara
1994 Humrahi
1994 Hum Bambai Nahin Jayenge
1994 Chandrakanta
1994 Banegi Apni Baat
1994 The Great Maratha (Mini Dizi)
1993 Shesh Prashna
1993 Kirdaar
1993 AnuGoonj
1991 Kahkashan
1991 Jazeere (TV Filmi)
1990 Sanjha Chula
1990 Chanakya
1990 Titli (TV Filmi)
1988 Bharat Ek Khoj
1987 Shrikant
1986 Katha Sagar

Yönetmen

1999 Stars Bestsellers: Alvida
1994 Banegi Apni Baat

Yapımcı

2017 No Bed of Roses
2013 Sefer Tası

Televizyon

1999 Star Bestsellers: Fursat Mein

Görev Aldığı Yapımlar

Irrfan Khan Fotoğrafları

Irrfan Khan Haberleri

Portreler


Vizyondakiler