Itır Esen

Itır Esen

Itır Esen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.12.1956

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Şafak Itır Esen'dir. Seslendirme sanatçısı Hayri Esen'in kızıdır. Fotomodellik yaptığı dönemde Milliyet Gazetesi'nin ekinin kapağında bir fotoğrafı yayımlanmıştır. Aşk-ı Memnu'nun oyuncu seçmelerinde kendisine 'Bihter' rolü teklif edilmiştir. Halit Refiğ, Itır Esen'i görür görmez kendisine 'Bihter'in üvey kızı 'Nihal' karakterini uygun görmüştür. 1975 yılında TRT'de yayınlanan 6 bölümlük dizi ile bir anda tanınmıştır.

Daha sonra Münir Özkul ve Adile Naşit filmlerindeki sarışın, hüzünlü gözleriyle bakan mahzun duruşlu genç kız olarak Türk sinemaseverlerin kalplerinde yer etmiştir.

Seks filmleri furyasının başlaması üzerine sinemayı bırakmış ve ünlü sinemacı Yavuz Turgul'la evlenmiştir. Bu evlilikten iki de çocuğu olmuştur.

2001'de yine TRT'de yayınlanan ve başrolünü Zuhal Olcay'ın oynadığı Yeditepe İstanbul ile Türk sinemasına geri dönmüştür.

Filmografi


2019 Annem
2013 Peri Masalı
2013 Aşk Ağlatır
2012 Taş Mektep
2009 Güneşi Gördüm
2009 Adını Sen Koy
2006 Sınav
2006 Sis ve Gece
1978 Rezil
1977 Liseli Kızlar
1977 Gülen Gözler
1977 Cennetin Çocukları
1977 Benim Gibi Sevenler
1976 Aile Şerefi
1975 Gençlik Köprüsü
1975 Bizim Aile

Televizyon

2018 Kalbimin Sultanı
2017 Bir Deli Sevda
2015 Kördüğüm
2015 Gamsız Hayat
2014 Fatih-Harbiye
2012 Kurt Kanunu
2011 Mavi Kelebekler
2010 Maskeli Balo
2010 Deli Saraylı
2008 Doktorlar
2008 Milyonda Bir
2007 Kuzey Rüzgarı
2006 Pertev Bey'in Üç Kızı
2006 Arka Sokaklar
2006 Ahh İstanbul
2005 Yeniden Çalıkuşu
2005 Alanya Almanya
2004 Çemberimde Gül Oya
2004 Aliye
2001 Yeditepe İstanbul
1975 Aşk-ı Memnu

Görev Aldığı Yapımlar

Itır Esen Fotoğrafları

Itır Esen Haberleri