İzel Çeliköz

İzel Çeliköz

İzel Çeliköz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.4.1969

Doğum Yeri: Yalova, Türkiye

Türk şarkıcı ve oyuncu.

Müzikseverlerce İzel ismiyle nam salmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu, üç telli kemençe eğitimi aldı. Okul ve cemiyet korolarında yer aldı. Müzik dünyasına 1987 yılında Maksim Gazinosu'nda solistlerin arkasında kemençe çalarak adım attı. Eurovision Türkiye elemelerine ilk olarak 1989'da Neco'nun seslendirdiği 'Fora Fora' (sonradan Neco'nun aynı yıl çıkan 'Hayallarimi Bırak' albümünde yer aldı) şarkısında Neco'ya vokalist olarak eşlik etti. 1990'da bu kez tek başına 'Selam Yabancı' şarkısıyla elemelere katıldı ve 1 puanla sonuncu oldu. Nihayet Türkiye'yi, 1991 senesinde, İtalya'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nda Can Uğurluer ve Reyhan Karaca ile birlikte seslendirdiği İki Dakika adlı şarkı ile temsil etti. İzel, 1994 senesinde Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda Burak Kut, Ercan Saatçi, Ferda Anıl Yarkın, Hakan Peker ve Seden Gürel'le beraber seslendirdiği ve müziğini yaptığı Biz Hep Böyleyiz şarksıyla birincilik ödülünün sahibi oldu. Bu arada Grup Vitamin'in 1990-1991 arasındaki ilk kadrosunda yer aldı ve grubun ilk albümünde bulunan 'Bol Vitamin', 'Bir Derste' ve 'Özgün Müzik' şarkılarında vokal yaptı.

Filmografi

2018 İyi ki Doğdun Abla

Televizyon

2007 Işıklı Yol

Diskografi

2012 Aşk En Büyüktür Her Zaman
2010 Jazz Nağme
2007 Işıklı Yol
2005 Bir Dilek Tut Benim İçin
2003 Şak
2001 Bebek
1999 Bir Küçük Aşk
1997 Emanet
1995 Adak
1993 İşte Yeniden (İzel-Ercan)
1991 Özledim (İzel-Çelik-Ercan)

Ödülleri

2005 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri - Altın Plaket
2005 Siyaset Dergisi Ödülleri - En İyi Pop Kadın Sanatçı
2003 İstanbul FM Ödülleri - En İyi Kadın Sanatçı
1999 7. Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödülleri - Yılın Müzik Yıldızı
1997 İstanbul FM Ödülleri - En İyi Kadın Sanatçı
1995 22. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Pop Kadın Sanatçı
1995 3. Magazin Gazetecileri Derneği Altın Objektif Ödülleri - En İyi Pop Kadın Sanatçı
1993 Kuşadası Altın Güvercin Ödülleri - En İyi Beste (Biz Hep Böyleyiz)
1992 20. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Grup (İzel-Çelik-Ercan)

Görev Aldığı Yapımlar

İzel Çeliköz Fotoğrafları

İzel Çeliköz Haberleri

Portreler