Jack Huston

Jack Huston

Jack Huston
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.12.1892

Doğum Yeri: İngiltere

İngiliz aktör. Tam adı Jack Alexander Huston'dır.

2009 yapımı Boogie Woogie adlı filmde Gillian Anderson'la birlikte rol almıştır. Daha sonra HBO televizyonunun yayınladığı Boardwalk Empire adlı dizide Richard Harrow karakteriyle görülmüştür. Devam eden yıllarda 2013'te American Hustle, 2016'da Ben-Hur adlı tarihi epik aksiyon filminde başrolde oynamıştır.

İlk yılları

Huston, Margot Lavinia Cholmondeley ile aktör, yazar ve yardımcı yönetmen olan Tony Huston'un oğlu olarak King's Lynn, Norfolk'da dünyaya geldi. Altı yaşında aktör olmaya karar veren Huston okulda Peter Pan isimli oyunda ilk rolünü oynamıştır. Daha sonra Hurtwood House isimli tiyatro okuluna kaydoldu.

Annesi İngiliz, babası ise Amerikandır. Halası aktris Anjelica Huston, amcası Danny Huston'dır. Baba tarafından büyükbabası John Huston ve büyükannesi model/dansçı Enrica Soma'dır.

Kariyeri

Huston film kariyerine uyarlama mini dizi Spartacus filminde Flavius karakteriyle başladı. Daha göze batan rollerine Amerikan şairi Gerard Malanga'yı canlandırdığı Factory Girl, korku filmleri olarak Shrooms, Outlander ve Shrink filmleri ile devam etti.

2010'da Tutulma'da Royce King adlı rolde oynadı. Boardwalk Empire'da Richard Harrow olarak I. Dünya Savaşı gazisi bir keskin nişancının gangster oluşu olarak göründü.

2012'de John Zorn'un A Vision in Blakelight albümünde bir bölümde William Blake anısına anlatıcı olarak bulundu.

Filmografi

2017 Their Finest
2017 The Yellow Birds
2017 Above Suspicion
2016 Hail, Caesar!
2016 Pride and Prejudice and Zombies
2016 Ben-Hur
2016 Past Forward
2015 The Longest Ride
2014 Posthumous
2013 Kill Your Darlings
2013 Night Train to Lisbon
2013 American Hustle
2012 Two Jacks
2012 Not Fade Away
2011 The Hot Potato
2011 Wilde Salome
2010 The Twilight Saga: Eclipse
2010 Mr. Nice
2009 Boogie Woogie
2009 Shrink
2008 Miss Austen Regrets
2008 The Garden of Eden
2008 Outlander
2007 Shrooms
2006 Factory Girl
2005 Neighborhood Watch
2004 Spartacus
Televizyon
2014 The Great Fire
2012 Parade's End
2012 Tron: Uprising
2010 Boardwalk Empire
2009 Eastwick
Tiyatro
2013 Strangers on a Train
Video Oyunları
2016 Squadron 42

Ödülleri

2013 Alliance of Women Film Journalists Award - En İyi Topluluk, American Hustle
2013 Broadcast Film Critics Association Award - En İyi Topluluk, American Hustle
2013 Detroit Film Critics Society Award - En İyi Topluluk, American Hustle
2013 New York Film Critics Circle Award - En İyi Topluluk, American Hustle
2013 Phoenix Film Critics Society Award - En İyi Topluluk, American Hustle
2013 Screen Actors Guild Award - En İyi Topluluk, American Hustle
2013 San Diego Film Critics Society Award - En İyi Topluluk, American Hustle

Görev Aldığı Yapımlar

Jack Huston Fotoğrafları

Jack Huston Haberleri