Jackson Rathbone

Jackson Rathbone

Jackson Rathbone
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.12.1984

Doğum Yeri: Singapur City, Singapur

ABD'li oyuncu ve müzisyen. 

Stephenie Meyer romanlarından uyarlanan Alacakaranlık filmlerindeki Jasper Hale rolü ile tanınır.

Rathbone, Amerikalı çift Randee Lynn (kızlık soyadı Brauner) ve IV. Monroe Jackson Rathbone'un oğlu olarak Singapur'da doğdu. Büyük büyükbabası II. Monroe Jackson Rathbone daha sonradan Exxon olacak olan Standard Oil of New Jersey'nin başkanıydı. Babasının Mobil Oil'deki işinden dolayı, Endonezya'dan Midland, Texas'a kadar birçok yerde yaşadı. Yerel sanat yaşamı, ilk olarak müzikal tiyatro yapmakta olan 'The Pickwick Players' genç oyuncular programıyla Midland'da başlamıştır. Lisedeki ilk ve son senesinde, Rathbone sanat için özel bir okul olan ve rol yapma konusunda uzmanlaştığı Michigan'daki Interlochen Sanat Akademisi'ne katılmıştır. Mezuniyetten sonra Royal Scottish Academy of Music and Drama okuluna gitmeyi planlamıştı ama büyük ekranı denemek için Los Angeles'a gitti.

Kariyeri

Los Angeles'ta kısa bir süre geçtikten sonra Rathbone, Disney 411 kadrosuna katıldı ve Hilary Duff ve kardeş ikilisi Aly & AJ gibi gelecek vaat eden kişilikler ile röportaj yaptı. Ayrıca The O.C. ve Close To Home dizilerinde konuk oyuncu oldu. Molding Clay, Pray for Morning ve Travis and Henry filmelerinde yer aldı. 2005'te ABC ailesinin orijinal serisi Beautiful People dizisinde rol aldı. 2008'deki bir röportajında bunun ilk başrolü ve en zor rolü olduğunu belirtti. 2008 yılında Stephenie Meyer'ın çok satan romanından uyarlanan Alacakaranlık filminde Jasper Hale rolünü oynadı. Alacakarannlık'ın devamı olan Yeni Ay ve Tutulma Jasper Hale rolünü sürdürdü ve final olan Şafak Vakti filminde Jasper Hale rolüne devam edecek. 2009 yılında S. Darko filminde Jeremy rolünü oynadı. Bu role ilaveten Criminal Minds'taki seri katil rolüyle övgü topladı. Çizgi film serisinden uyarlanan 2010 tarihli Son Hava Bükücü filminde Sokka rolünü oynadı. Son Hava Bükücü Rathbone gibi beyaz aktörlerin Asyalı karakterleri oynamasından dolayı tartışmaya neden oldu. Mart 2010'da Variety, Jackson'ın eylül ayında çekilmeye başlanacak olan indie drama filmi Truckstop filminde önemli bir rol alacağını açıkladı. Jackson'ın Charles rolünü 'kamyon durağında çalışırken ölmekte olan babasına bakan ve sorunlu bir genç fahişe ile arkadaş olan beyinsel felçli bir adam' oynayacağı yalanlandı. Girlfriend filminde rol aldı.

Özel hayatı

Rathbone; müzikten, yazmaktan, şarkı söylemekten ve üretmekten hoşlanıyor. Interlochen Sanat Akademisi'nde tanıştığı iki arkadaşı Ben Graupner ve Ben Johnson ve ayrıca iyi arkadaş olduğu Jerad Anderson ve M. Laurence Abrams ile '100 Monkeys' adlı grupta çalıyor. Grup 2009'da üç albüm yayınlandı. 100 Monkeys ile Aralık 2009'da 2010'un ortalarına kadar Amerika'nın hemen hemen her eyaletine gittikleri 100 şehir turnesine başladı. Ayrıca Alacakaranlık filmlerinden özellikle Ashley Greene ve Kellan Lutz ile yakın arkadaşlığı sürmektedir.

29 Eylül 2013'te Sheila Hafsadi ile evlenmiştir. Çiftin 2 çocukları vardır.

Filmografi

2018 Samson
2017 The Last Ship
2017 Until We Meet Again
2017 Horseshoe Theory (Kısa Film)
2016 Pali Road
2015 Finding Carter
2015 City of Dead Men
2013 The Magic Bracelet (Kısa Film)
2013 Live at the Foxes Den
2012 Zombie Hamlet
2012 Cowgirls n' Angels
2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1
2010 The Last Airbender
2010 The Twilight Saga: Eclipse
2010 Girlfriend
2009 DaZe: Vol. Too (sic) - NonSeNse
2009 S. Darko
2009 Dread
2009 The Twilight Saga: New Moon
2008 Senior Skip Day
2008 Hurt
2008 Young Again
2008 Twilight
2007 The Valley of Light
2007 Big Stan
2006 Pray for Morning
2005 River's End

Televizyon

2013 NTSF:SD:SUV::
2013 White Collar
2011 Aim High (Web Dizi)
2010 No Ordinary Family
2009 Criminal Minds
2008 The Cleaner
2007 The War at Home
2006 The O.C.
2006 Beautiful People
2005 Close to Home

Görev Aldığı Yapımlar

Jackson Rathbone Fotoğrafları

Jackson Rathbone Haberleri