Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett Smith
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 18.9.1971

Doğum Yeri: Baltimore, Maryland, ABD

ABD'li şarkıcı, oyuncu, yazar, dublajcı, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Babası bir müteahhit ve annesi bir hemşire olan Jada Smith, 1997'de aktör Will Smith ile evlenmiş olup 2 çocukları vardır. Oyunculuk yapan Jaden Smith ve şarkıcı Willow Smith'in anneleridir. 2007'de ise müzik kariyerine başlayan oyuncu Matrix Reloaded (2003), Matrix Revolutions (2003), Eyvah Annem Dağıttı (2016) ve Kızlar Gecesi (2017) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2019 Angel Has Fallen
2017 Kızlar Gecesi
2016 Eyvah Annem Dağıttı
2015 Magic Mike XXL
2013 Madly Madagascar (Kısa Video – Seslendirme)
2012 Siyah Giyen Adamlar 3
2012 Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları  (Seslendirme)
2008 Kadınlar
2008 Madagaskar 2 (Seslendirme)
2008 İnsan Sözleşmesi
2008 Alicia Keys: Superwoman (Kısa Video)
2007 Hayatı Yakala
2005 Madagaskar (Seslendirme)
2004 Tetikçinin Gecesi
2003 Matrix Revolutions
2003 Matrix Reloaded
2002 Will Smith Feat. Jada Pinkett Smith: 1000 Kisses (Kısa Video)
2001 Kingdom Come
2001 Ali
2000 Bamboozled
1998 Woo
1998 Will Smith: Just the Two of Us (Kısa Video)
1998 Welcome to Hollywood
1998 Return to Paradise
1998 Blossoms and Veils (Kısa Film)
1997 Prenses Mononoke (Seslendirme)
1997 Çığlık 2
1996 Set It Off
1996 Çatlak Profesör
1995 Tales from the Crypt: Demon Knight
1994 The Inkwell
1994 Jason's Lyric
1994 Adi Dedektif
1993 Menace II Society

Televizyon

2017 Gotham
2011 Hawthorne
2009 Neşeli Madagascar (Kısa Film – Seslendirme)
2003 Enter the Matrix
2003 Maniac Magee (TV Filmi)
1998 Ellen
1996 If These Walls Could Talk (TV Filmi)
1993 A Different World
1991 Doogie Howser, M.D.
1991 21 Jump Street
1990 True Colors
1990 Moe's World (TV Filmi)

Yönetmen

2008 İnsan Sözleşmesi
1999 Will Smith Feat. Biz Markie, Slick Rick: So Fresh (Kısa Video)
1999 The Will Smith Music Video Collection (Belgesel Video)
1996 MC Lyte feat. Xscape: Keep On, Keepin' On (Kısa Video)

Yapımcı

2019 Life in a Year
2019 Hala
2014 Annie
2013 Dünya - Yeni Bir Baslangiç
2012 Rape For Profit (Belgesel)
2012 Free Angela and All Political Prisoners (Belgesel)
2010 Karate Kid
2008 The Secret Life of Bees
2004 The Seat Filler
2003 Ride or Die (Video)
1998 Blossoms and Veils (Kısa Film)

Televizyon

2014 Children for Sale: The Fight to End Human Trafficking (Belgesel)
2013 The Queen Latifah Show
2011 Hawthorne
2007 All of Us

Senaryo

2008 I Am Legend: Awakening - Story 1: Sacrificing the Few for the Many (Kısa Video)
2008 I Am Legend: Awakening - Story 3: Shelter (Kısa Video)
2008 I Am Legend: Awakening - Story 4: Death as a Gift (Kısa Video)
2008 İnsan Sözleşmesi
2007 I Am Legend: Awakening - Story 2: Isolation (Kısa Video)

Televizyon

2007 All of Us

Görev Aldığı Yapımlar

Jada Pinkett Smith Fotoğrafları

Jada Pinkett Smith Haberleri