Jake Johnson

Jake Johnson

Jake Johnson
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 28.5.1978

Doğum Yeri: Illinois, ABD

Jake M. Johnson olarak bilinen, Amerikalı aktör ve komedyendir. New Girl dizisinde canlandırdığı Nick Miller karakteriyle tanınır. Bu rolü sayesinde Teen Choice Awards adaylığı vardır. Ayrıca Jake Johnson, 2009 yapımı Paper Heart ve 2012 yapımı Safety not Guarenteed filmlerinde başrolü paylaşmıştır. İlk baş rol oynadığı film Olivia Wilde ile birlikte oynadığı Drinking Buddies filmidir.

Hayatı ve Kariyeri

Jake Johnson, Chicago'nun kuzeyinde Evanston, Illinois'de doğdu. Babası bir araba bayiliğinin sahibiydi. İki yaşındayken annesi ve babası boşandı ve sanatçı annesi tarafından büyütüldü. The Second City hayranı olarak büyüdü. New Trier High School'dan mezun olduktan sonra University of Iowa'ya girdi. Burada okurken bir oyun yazdı bu ona New York Üniversitesi'nin prestijli Tisch School of Arts'ın Dramatik Yazarlık Bölümü'nü kazandırttı. 2009'da belgeseli çağrıştıran Paper Heart'ta göründü. 2010'da Russell Brand'in komedisi Get Him to the Greek'de küçük bir rolde oynadı. Ceremony filminde Uma Thurman'ın erkek kardeşi rolünde görüldü ve yine aynı yıl, No Strings Attached filminde Ashton Kutcher'in karakterinin arkadaşı rolünde oynadı. 2011'de A Very Harold & Kumar 3D Christmas filminde İsa'yı canlandırdı. 2012'de 21 Jump Street'in film versiyonunda oynadı. Sundance Film Festivali'nde gösterilen Safety not Guarenteed filminde oynadı. 2011'den beri, Zooey Deschanel'la baş rolü paylaştığı New Girl adlı dizide, Nick Miller karakterini canlandırıyor.

Kişisel Hayatı

Johnson, eşi sanatçı Erin Payne ile birlikte Los Angeles'ta yaşıyor. Sunday Men's Basketball League ve Interstate 5 Tennis Association üyesidir.

Filmografi

2018 Smallfoot
2017 Win It All
2017 Smurfs: The Lost Village
2017 The Mummy
2016 Joshy
2016 Mike and Dave Need Wedding Dates
2015 Jurassic World
2015 Digging for Fire
2014 The Lego Movie
2014 Neighbors
2014 Let's Be Cops
2013 Drinking Buddies
2013 The Pretty One
2013 Coffee Town
2012 21 Jump Street
2012 Safety Not Guaranteed
2011 A Very Harold & Kumar 3D Christmas
2011 No Strings Attached
2010 Ceremony
2010 Get Him to the Greek
2009 Paper Heart
2008 Redbelt

Televizyon

2016 Easy
2016 We Bare Bears
2015 Comedy Bang! Bang!
2015 No Activity
2015 BoJack Horseman
2013 Ghost Ghirls
2013 High School USA!
2013 Drunk History
2012 NTSF:SD:SUV::
2011 New Girl
2011 Allen Gregory
2010 FlashForward
2009 Lie to Me
2007 Derek and Simon: The Show
2007 Curb Your Enthusiasm
2007 The Unit

Video Oyunları

2015 Lego Jurassic World (Lowery Cruthers)
2015 Lego Dimensions (Lowery Cruthers)

Görev Aldığı Yapımlar

Jake Johnson Fotoğrafları

Jake Johnson Haberleri