Jale Aylanç

Jale Aylanç

Jale Aylanç
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.3.1948

Ölüm Tarihi: 7.7.2020

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Sanat hayatına, 1964 yılında halk evlerinde tiyatro ile başladı. Ertesi yıl Orhan Elçin Tiyatrosu'nda sahneye çıkmaya devam etti. Daha sonra Ankara Birlik Tiyatrosu Sahnesi'nde görev yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu'na geçmesinin ardından, bu kuruluşta 20 yıldan fazla süreyle birçok oyunda rol aldı. Tiyatroyla birlikte seslendirme çalışmalarına da başlayan sanatçı, TRT'nin ilk dublaj ustalarından birisiydi.

Filmografi

2017 İlk Öpücük
2014 Unutursam Fısılda
2014 Sonsuz Bir Aşk
2014 Olur Olur!
2002 Ben Bir İnsan
1988 Düttürü Dünya
1985 Kırlangıç Fırtınası
1984 Bir Yudum Sevgi

Televizyon

2019 Dengi Dengine
2015 Yeşil Deniz
2012 Suskunlar
2008 Gece Sesleri
2008 Beni Unutma
2007 Yeni Evli
2007 Nazlı Yarim
2006 Fırtına
2006 Hayat Türküsü
2000 Bizim Evin Halleri
1997 İnsan Kurdu (TV Filmi)
1996 Tersine Akan Nehir
1993 Yukarı Karakısık
1985 Parmak Damgası

Tiyatro

1990 Mefisto
1990 Ayaktakımı Arasında
1989 Yusuf ile Menofis

Görev Aldığı Yapımlar

Jale Aylanç Haberleri

Portreler