James Caan

James Caan

James Caan
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 26.3.1940

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li sinema ve TV oyuncusu. Tam adı James Langston Michael Caan'dır.

New York'ta Neighborhood Playhouse Tiyatro Okulu'ndan mezun olmasının ardından Caan, aktörlük hayatına Dokunulmazlar gibi televizyon dizileri ile başladı. Aldığı ilk önemli rol, bir caniyi canlandırdığı Lady in Cage (1964) isimli gerilim filmidir. 1967'de Caan, El Dorado'da John Wayne ile birlikte oynadı. İlk olumlu eleştirilerini 1969 yılında, zihinsel engelli bir futbolcuyu canlandırdığı, Francis Ford Coppola'nın yönettiği The Rain People ile aldı. Bundan birkaç yıl sonra Coppola, Baba (The Godfather) filmindeki Sonny Corleone rolü için Caan'ı seçti. Caan, bu filmden sonra çok büyük kitlelerce tanınan bir aktör konumuna gelmesinin yanı sıra bu film, ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü adaylığını getirdi.

Caan, 1973’den 1982'ye dek birçok sinema filminde rol aldı. 'Mafya oyuncusu' yaftasından kurtulmak için çok çeşitli karakterlere hayat verdi. İlk ve tek yönetmenlik denemesini 1980 yılında, tanık koruma programındayken kaybolan oğlunu arayan bir babanın hikâyesinin anlatıldığı Hide In Plain Sight filmi ile gerçekleştirdi. Film olumlu eleştiriler alsa da gişelerde umduğunu bulamadı. 1981 yılında Caan, Michael Mann'in yönettiği Thief filminde başrol oynadı. Profesyonel bir hırsızı canlandırdığı bu film, film noir klasikleri arasına girmeyi başardı. 1982'den 1987'ye kadar hiçbir filmde rol almadı. 1987'de Vietnam Savaşı'nın konu edildiği, Francis Ford Coppola tarafından yönetilen Gardens of Stone filminde rol aldı.

1988 ile 1990 yılları arasında Caan, Alien Nation, Dick Tracy, Misery gibi popüler filmlerde rol aldı. 1992'de Honeymoon in Vegas filminde Nicolas Cage ve Sarah Jessica Parker ile başrolleri paylaştı. Oynadığı diğer filmlerden bazıları Eraser (1996), Mickey Blue Eyes (1999), The Yards (2000), City of Ghosts (2002), Dogville (2003) ve Elf (2003).

Filmografi

2016 The Good Neighbor
2015 The Throwaways
2015 Sicilian Vampire
2015 The Wrong Boyfriend (Wuthering High)
2014 A Fighting Man
2014 The Outsider
2014 Preggoland
2013 Blood Ties
2013 Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (Seslendirme)
2013 Anyone's Son
2012 Small Apartments
2012 That's My Boy
2011 Detachment
2010 Middle Men
2010 Henry's Crime
2010 Minkow
2009 Mercy
2009 Something, Something, Something, Darkside (Seslendirme)
2009 New York, I Love You
2009 Cloudy with a Chance of Meatballs (Seslendirme)
2008 Wisegal
2008 Get Smart
2005 Santa's Slay
2003 Jericho Mansions
2003 Dogville
2003 This Thing of Ours
2003 Elf
2002 Night at the Golden Eagle
2002 City of Ghosts
2001 Viva Las Nowhere
2001 In the Shadows
2000 The Yards
2000 Luckytown
2000 The Way of the Gun
1999 Mickey Blue Eyes
1998 This Is My Father
1996 North Star
1996 Bottle Rocket
1996 Eraser
1996 Bulletproof
1995 A Boy Called Hate
1993 The Program
1993 Flesh and Bone
1992 Honeymoon in Vegas
1991 The Dark Backward
1991 For the Boys
1990 Dick Tracy
1990 Misery
1988 Alien Nation
1987 Gardens of Stone
1982 Kiss Me Goodbye
1981 Thief
1980 Hide in Plain Sight (Ayrıca yönetmen)
1979 1941
1979 Chapter Two
1978 Comes a Horseman
1977 A Bridge Too Far
1977 Another Man, Another Chance
1976 Harry and Walter Go to New York
1976 Silent Movie
1975 Funny Lady
1975 Rollerball
1975 Gone with the West
1975 The Killer Elite
1974 The Gambler
1974 The Godfather Part II
1974 Freebie and the Bean
1973 Slither
1973 Cinderella Liberty
1972 The Godfather
1971 T.R. Baskin
1970 Rabbit, Run
1969 The Rain People
1968 Submarine X-1
1968 Countdown
1968 Journey to Shiloh
1967 Games
1966 El Dorado
1965 The Glory Guys
1965 Red Line 7000
1964 Lady in a Cage
1963 Irma la Douce

Televizyon

2016 JL Ranch (TV Filmi)
2013 Magic City
2013 Back in the Game
2012 Hawaii Five-0
2010 The Annoying Orange (Seslendirme)
2003 Las Vegas
2002 Blood Crime (TV Filmi)
2001 Warden of Red Rock (TV Filmi)
2001 A Glimpse of Hell (TV Filmi)
1998 Poodle Springs (TV Filmi)
1981 Les Uns et les Autres (Mini Dizi)
1971 Brian's Song (TV Filmi)
1964 Combat!

Görev Aldığı Yapımlar

James Caan Fotoğrafları

James Caan Haberleri