James Gray

James Gray

James Gray
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 19.4.1969

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li senarist, yapımcı ve yönetmen.

Gray New York'ta doğdu. Dedesi Rus Yahudi soyundandır. Babası bir zamanlar bir elektronik müteahhitti. Güney California Sinematik Sanatları Okulu'na girdi ve burada öğrenci filmi olan Kovboylar ve Melekler yapımcı Paul Webster'in ilgisini çekmesine yardımcı oldu.

2005 yılında Alexandra Dickson'la evlendi. Çiftin üç çocuğu var.

Filmografi

Yönetmen

2020 I Am Pilgrim
2019 Yıldızlara Doğru
2016 Kayıp Şehir Z
2013 Bir Zamanlar New York
2008 İki Aşık
2007 Gecenin İki Yüzü
2000 Çeteler Savaşı
1994 Little Odessa
1991 Kovboylar ve Melekler (Kısa Film)

Televizyon

2014 The Red Road

Yapımcı

2019 Yıldızlara Doğru
2016 Swift Current (Belgesel)
2016 Kayıp Şehir Z
2013 Bir Zamanlar New York
2013 Kan Bağları
2008 İki Aşık

Senaryo

2019 Yıldızlara Doğru
2016 Kayıp Şehir Z
2013 Bir Zamanlar New York
2013 Kan Bağları
2008 İki Aşık
2007 Gecenin İki Yüzü
2000 Çeteler Savaşı
1994 Little Odessa

Ödülleri

1994 51. Venedik Uluslarlarası Film Festivali - Gümüş Aslan, Little Odessa

Görev Aldığı Yapımlar

James Gray Fotoğrafları

James Gray Haberleri